Klart med nya tränare

IF Boltic 21:26 8 maj, 2017 Allmänt

IMG_0199

– Vi har sonderat terräng och hittat den bästa lösningen – en tränarstab med mycket rutin, kunskap och erfarenhet.
Det säger sportgruppens Johan Ekängen om det nya teamet som nu är spikat.

Sedan Mikael Borstner meddelade att han ger sig efter sex år som tränare, har sportgruppens Ingvar Klang och Johan Ekängen jobbat hårt för att hitta en ersättare. De bestämde sig dock tidigt för att satsa på ett team i stället för en enskild tränare.

– Vi vill ha en stab kring laget, det ger en bra helhet. Den här kunskapen hittar du inte i en person, säger Ekängen.

Tränarkvintetten har som sagt mycket rutin. Marcus Bergwall har över hundra landskamper i bagaget och Pål Hanssen har bland annat spelat i norska landslaget. Båda har såklart varit spelare I Boltic.

Bra signaler

Per-Erik Saikoff är inte främmande för varken spelare eller fans. Han har varit en drivande kraft i klubben i över 30 år. Han var bland annat tränare när vi vann SM-guld -88 och -95. Nu är han tillbaka som fys- och istränare.

– Mycket rutin ger bra signaler till potentiella spelare, kommenterar ordförande Erik Ramström.

Fredrik Bergvall fortsätter som målvaktstränare och är därmed inne på sin åttonde säsong. För att göra kvartetten till en kvintett kliver Ryno Lindkvist in. Johan Ekängen beskriver honom som den som ska se till att det finns en röd tråd och att alla, både tränare och spelare, kämpar mot samma mål.

Allsvenskan väntar

Hittills är 15 spelare klara för säsongen 2017/2018. Målsättningen är minst 20 spelare och förhoppningen är att de resterande snart kan presenteras.

Nu startar barmarksäsongen för laget. Per-Erik Saikoff och Malin Prestberg har lagt upp ett schema för sommaren. Träningsform och miljö kommer att variera och fokus ligger på träningskultur och gemenskap.

I slutet av september drar Allsvenskan igång. Årets serie består av 16 lag. Serien är ny, varför det är svårt att sia om en placering.

– En försiktig målsättning är ett förnyat kontrakt, säger Johan Ekängen. Men får vi ihop detta tror jag att vi är ett lag för den övre halvan av serien.

/Sofia Telby

Läs mer

VF: Bergwall en av sex tränare

NWT: Boltic utan huvudtränare

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop