En vinst och en förlust under premiärhelgen

IF Boltic 16:31 18 september, 2017 Allmänt

Efter en lång försäsong klev Boltic under helgen till sist ur skridskoskydden. En vinst och en förlust blev facit i matcherna mot Lidköping och Katrineholm.
– Vi gjorde mycket saker bra, säger Per-Erik Saikoff.

Saikoff utgör en fjärdedel av Boltics tränartrojka i vinter. I helgen kamperade han med Pål Hansen och i vinter kommer även Marcus Bergwall och Ryno Lindqvist att finnas med kring laget. I den första matchen ställdes man mot seriekonkurrenten Lidköpings AIK. LAIK hade en ojämn säsong ifjol och slutade till sist sexa, på samma poäng som femman Boltic. Matchen var också den första i den allsvenska Supercupen.

– Lidköping är bättre i år än ifjol skulle jag säga. De hade bra tempo, säger Saikoff.

– Vi var bättre under de första 20 minuterna, men i slutet av första halvlek märktes det att vi inte har varit ute på stor is innan.

LAIK kopplade greppet och ledde med 2-1 i halvtid. Efter paus höll lagen jämna steg, men LAIK avgjorde med ett 4-3-mål med knappa kvarten kvar att spela. Boltics målskyttar blev Jonas Wennerström, Joakim Jansson och nyförvärvet Jonatan Sundberg. Ted Wiklund noterades för två assist.

Helgen innehöll två matcher och igår stod Katrineholm för motståndet. Efter en lite krampaktig inledning, med 0-2 i baken i halvtid, visade Boltic upp betydligt bättre spel efter paus.

– Lördagen satt nog lite i benen och vi var ett helt annat lag efter pausen, säger Saikoff.

Boltic vände och vann till slut med 5-4, efter mål på stopptid av Jonatan Sundberg.

– Vi var ett bättre lag och kunde ha gjort fler mål i båda matcherna. Men det är väl lite så på försäsongen. Vi släppte också in en del mål som vi kanske normalt sett inte gör under säsongen. Totalt sett var det många som gjorde det bra.

Några du vill lyfta fram?

– Erik Wallman höll ihop försvaret bra, Ted Wiklund och Niclas Nyqvist såg också bra ut och styrde spelet. Niclas Skjöld visade också att han är en viktig kugge. Även nyförvärven gjorde bra insatser, avslutar Saikoff.

Kommande helg väntar Kungälv på bortaplan, en match som även den ingår i Supercupen. Här kan du se spelprogrammet för cupen.

Matchrapporter

Lidköpingsmatchen

Katrineholmsmatchen

 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop