Update om truppen, helgens match mot Kungälv med mera

jonas 14:45 22 september, 2017 Allmänt

Webbredaktionen har träffat Per-Erik Saikoff som är en del av Boltics tränarkvartett denna säsong. Vi har summerat samtalet i nedanstående rubriker.

Truppen – Mattias Svensson gör comeback

Inför säsongsstart står del klart att Joakim Larsson, Niklas Andersson och Alexander Saikoff inte ingår i Boltics grupp. De två sistnämnda är dock så kallade ”resursspelare” som skulle kunna hoppa in om det blir skadekris. Med Joakims uttåg försvinner mycket rutin, men det ersätts till viss del av att Mattias Svensson gör comeback efter flera års uppehåll. Med Mattias får vi en defensivt stark mittfältare med mycket rutin från både elitserien och förra Superallsvenskan.

Av nyförvärven så väntar Boltic fortfarande på Lars Edvartsen, libero, som ansluter till truppen om ca. en vecka.

Just nu är Eric Molin skadad och väntas få vila i ca 2 veckor.

”Jag tycker att vi har en trupp som har chans att hamna på övre halvan i tabellen. Med Sundberg har vi fått spetskvalitéer i anfallet. Han är en riktig killer. I Backman har vi en riktigt skridskostark spelare som går rakt framåt och som vi kan spela både som ytterhalv och i anfallet. Men vi är ganska känsliga för skador då truppen inte är jättebred. Om vi får samma skadesituation som förra året så kan det bli tufft”, säger Saikoff.

Saikoff halvnöjd med premiärhelgen

Efter uddamålsseger mot KVBS (5-4) och uddamålförslust mot LAIK (3-4) så är Saikoff både nöjd och lite missnöjd.

”Vi landar på totalt 8-8 i målskillnad och gör ett par bra halvlekar. Mot LAIK märks det att deras 18 pass på stor is mot noll för oss spelar in. Dessutom är LAIK enligt mig betydligt bättre defensivt i år. Men trots detta så är det en jämn match där vi har några perioder där vi är det bättre laget. Mot Katrineholm är vi rejält sega i benen första halvlek men ångar på i andra och borde där ha gjort betydligt fler mål”, säger Saikoff.

Saikoff pekar på några detaljer offensivt och defensivt som grämer honom lite.

”Dels släpper vi in några skitmål som inte Boltic brukar göra. Dels så har vi minst 4-5 frilägen som vi missar där jag anser att vi ska vara 100 %-iga. Plus ett par helt felaktiga offsideavblåsningar mot Sundberg i matchen mot Katrineholm. Nu får vi 8-8 i total målskillnad. Hade det varit 13-6 hade jag varit mer nöjd.”, resonerar Saikoff.

Så här spelar Boltic sina träningsmatcher

  • Söndag 24/9, kl 13.30. IFK Kungälv-Boltic (i Lidköping)
  • Söndag 8/10, kl 13.00. Gripen-Boltic (i Trollhättan)
  • 15/10, kl 14.30. Västanfors-Boltic (i Västerås)
  • 21/10, kl 12.00. Nitro/Nora-Boltic (i Örebro)
  • 20-29/10: Slutspel i Supercupen för gruppsegrarna. Om Boltic inte går till slutspel väntar istället träningsmatch mot LAIK eller Gripen.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop