”Vi borde vunnit mot Kungälv”

jonas 11:26 25 september, 2017 Allmänt

Ny uddamålsförlust i Supercupen efter 6-7 mot IFK Kungälv. Precis som efter de två inledande matcherna så ser Per-Erik Saikoff både positiva saker och sådant som kan bli bättre.

Det var en målrik historia mellan två lag som kommer mötas senare i år när den nya Bandyallsvenskan drar igång. Boltic hamnade i underläge inledningsvis i båda halvlekarna men kom ikapp och hade kommandot i matchen med 6-5 när matchen gick in i sitt slutskede med frilägen och bud på fler mål. Där vände dock Kungälv på steken och lyckades som bekant vinna med uddamålet.

Per-Erik, vad känner du efter matchen mot IFK Kungälv?

”Jag känner att vi har något bra på gång samtidigt som jag är lite besviken över att vi inte slår Kungälv. Vi har chanser för att göra 10 mål och har bland annat en hörna i ribban och ett friläge i stolpen. Sedan gör Lukas Persson tre, fyra likartade mål där han blir frispelad på lyra och vi hamnar fel i positionerna. Kungälv har två klasspelare i Persson och Lindberg, men jag känner att vi har en annan bredd i vår trupp och det ska vi kunna utnyttja framöver i sådana här matcher”, säger Saikoff.

Molin skadad, Edvartsen inte här än och Sköld missade matchen av personliga skäl. Är inte det en förklaring till 7 insläppta mål?

”Självklart är det så. Många av de som spelade i defensiven igår är ganska ovana den positionen. Så under omständigheterna så gör dom det bra. Kämpar och krigar. Men det är klart att jag förväntar mig en tajtare defensiv när vi har alla defensiva spelare tillgängliga”, resonerar Saikoff.

Framåt då? Ändå 15 mål på 3 matcher.

”Med lite bättre utdelning hade vi gjort minst 20 mål hittills så offensivt har vi inga problem att skapa chanser, vilket känns bra. Där är det egentligen bara effektiviteten som vi måste förbättra, men det kommer. Det är naturligt att skärpan inte riktigt är där än. Men det var kul med tre raka hörnmål igår. Och härligt att se hur Sundberg skapar så mycket i sina åkningar. Fem mål på tre matchern är en stabil start. Det var många som visade bra intentioner igår. Svensson var stabil defensivt på mitten, Wennerström kommer bli ett viktigt tillskott i vinter och Nyqvist var riktigt bra. Vi har bara bra spelare i truppen i år”, säger Saikoff.

Ingen match till helgen. Vad väntar kommande vecka?

Nu har vi ingen match nästa helg så nu ska vi köra riktigt tung träning i en dryg vecka. Det är egentligen sista chansen att få in fung fysträning innan säsongen drar igång. Så grabbarna kommer få en svettig vecka att se fram emot, avslutar Saikoff.

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop