Inför matchen mot Gripen

jonas 13:48 6 oktober, 2017 IF Boltic A-lag

På söndag klockan 13 spelar Boltic sin tredje och sista gruppspelsmatch i Supercupen när man besöker Slättbergshallen i Trollhättan och tar sig an Gripen. Efter två inledande uddamålsförluster – mot LAIK och Kungälv – finns det ingen chans att avancera till slutspel, men Per-Erik Saikoff ser ändå fram emot matchen.

”Bra värdemätare”

”Jag känner att vi, Laik, Kungälv och Gripen i grunden är ganska jämnstarka lag. Så Gripen blir ännu en bra värdemätare för oss”, resonerar Saikoff.

Boltic har enligt egen utsago haft en riktigt bra träningsvecka och flera ispass (på rink) med hög intensitet och kvalitet. Men nu efter två veckors matchuppehåll är det dags att beträda en ”riktig” isparkett igen.

”Det blir lite som att börja om från början igen när vi haft ett så långt uppehåll från stor is. När vi kört på hockeyrink så har Gripen säkert avverkat 7-8 pass på stor is. Det brukar bli så att lagen med hall drar ifrån oss lite under försäsongen och sedan kommer vi ikapp när vi fått is på Tingvalla.”, säger Saikoff

 

Ingen Edvartsen, Molin och Sköld än

Boltic får vänta ytterligare ett tag innan man kan mönstra en tänkt ordinarie defensiv. Nyförvärvet och comeback:ande Lars Edvartsen, som anslöt till laget under helgen som gick, har inte stått på skridskor på väldigt länge och måste få fler träningspass i benen innan han är redo för match, enligt Saikoff. Molins fotledsskada kräver tyvärr ytterligare ett par veckors vila och Skjöld har förhinder just denna helg.

”I grunden var vi mer välorganiserade än Kungälv senast vi spelade match. Den feedbacken fick jag även från domarna. Vi hoppas kunna fortsätta fila på vårt spel för att få ut max av vårt spelarmaterial, men vi får samtidigt leva med att vår tänkta defensiva förstauppställning inte kan matchas mot Gripen”, säger Saikoff.

 

Saikoff känner tilltro

I övrigt ser Boltic ut att kunna matcha ordinarie spelare. Och Saikoff påtalar att han känner tilltro till lagets kapacitet.

”Vi har en riktigt bra trupp och vi kommer, om vi har marginalerna med oss och undviker för många skador, att kunna hävda oss bra. Vi har fler matcher att se fram emot i vinter än tidigare och jag hoppas att det kommer vara till vår fördel”, säger Saikoff.

 

Meriterat nyförvärv till Gripen

Motståndarna Gripen, som trillade ur Elitserien i våras, kommer troligen vara ett lag som kämpar på den översta tredjedelen i tabellen. Däremot ser dom inte, av försäsongsresultaten att döma, ut att bli lika dominanta som tidigare säsonger i allsvenskan då de i princip har mosat allt motstånd. Nyligen gjorde dock trollhättelaget klart med ”hemvändande” anfallaren Tony Eklind som tveklöst håller hög elitserieklass och skapar spets i anfallen. Säkerligen kommer han vålla viss oreda för Boltic på söndag och bidra med många mål till Gripen när serien drar igång.

  • Matchen, som spelas på söndag 8/10 kl 13 i Slättbergshallen, följer du som vanligt på Elitrapport.se
Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop