”Jag gillar att köra skiten ur dem!”

jonas 17:44 1 oktober, 2017 Allmänt

Malin Prestberg. Där har ni tjejen som för andra säsongen i rad ansvarar för Boltics fysträning.  Därmed är hon en mycket viktig pusselbit i organisationen kring laget och för ambitionen att skapa ett lag som orkar prestera och håller sig hela fram till mars.

Malin Prestberg

Malin Prestberg

Vem är du, Malin?

”Jag är en tjej som själv har bakgrund inom idrotten och gillar att träna. Jag jobbar som lärare och är utbildad instruktör.”

 

Vilken är din roll i Boltics tränarstab?

”Jag ansvarar för fysträningen, men givetvis i samspel med de övriga ledarna. Jag tycker det är väldigt kul att få köra skiten ur grabbarna”, säger Malin med ett skratt.

Rörlighet är en viktig beståndsdel i fysträningen.

Rörlighet är en viktig beståndsdel i fysträningen.

Vilka där de viktigaste områdena i fysträningen?

”Det är främst tre saker; styrka, uthållighet och rörlighet. Jag tycker att grabbarna överlag har bra styrka och uthållighet, medan rörligheten kanske är något som kan förbättras. Därför har vi lagt extra fokus på att alltid få in rörlighetsövningar och bra uppvärmningsövningar före alla pass, samt en bra nedvarvning.”

 

Det var ju tyvärr en del skador förra året. Vad kan ni göra för att förebygga det?

”Mycket handlar om rätt vila mellan passen, i kombination med bra träningar och rätt kost. Men oftast är det höfter och baksida lår som det kan bli problem med. Och där lägger vi extra fokus på att få in bra rörlighetsövningar och att ha kontroll på alla rörelser.  Vissa av grabbarna gillar att spela fotboll också vilket skapar lite mer risk för knäskador.”

 

Berätta mer om grabbarna i laget? Är det några som förtjänar en guldstjärna?

”Alla är ambitiösa och förtjänar beröm. Men det är klart att det finns lite skillnader i förutsättningar. Vissa har familj och vissa har inte ens flyttat hit än. Det påverkar så klart träningsmöjligheterna en aning.

Men vissa har ännu högre närvaro än andra. Ta Erik Wallman som exempel. Han ger alltid 300 %, men är aldrig nöjd ändå. Sådan tror jag han är på isen också, vilket är hans styrka.

Sedan har jag fått gott intryck av nyförvärven som kommit in och är riktigt ambitiösa och sugna på att komma in i laget och ta plats.

Grabbarna som varit med sedan tidigare brukar be mig köra extra hårda pass när det kommer nya killar in i laget. Dom gamla vill väl imponera på de nya genom att visa vilken tuff nivå vi har på fysen (skratt).

Jag kan även nämna Pallin och Zowie som utvecklats väldigt mycket under den här försäsongen.”

Har du någon kul kuriosa att berätta?

”Skulle väl vara att Wallman och Johannes brukar gnälla en del. Vi jobbar på samma skola och där brukar de ge mig en del gliringar om jag pressat dem hårt på träningspasset dagen innan.”

 

Vi tackar Malin för pratstunden och önskar henne lycka till under den tuffa ”fysvecka” som Boltic är inne i. Och för dig som undrar. Jodå, hon är släkt med Pelle Prestberg.

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop