INFÖR HELGENS MATCHER: ”Fläkten” & Ljusdal. Chans till 4 poäng?

jonas 19:14 30 november, 2017 Allmänt

Snart stundar bandy i dagarna två på Tingvalla. Frågan är om vi någonsin erbjudits den möjligheten i seriesammanhang? Boltic har inlett säsongen ganska stabilt med en seger, tre oavgjorda och en förlust. Med fem inspelade poäng, som med lite flyt kunde varit ännu mer, parkerar vi en pinne bakom helgens båda motståndare. Ett bra resultat i helgen kan göra att Boltic klättrar rejält i tabellen.  Vad är det som väntar på andra planhalvan då? Vi tar en snabbtitt på Västanfors IF (även kallat Fläkten) och Ljusdals BK.

VästanforsVästanfors – fina skalper under säsongsinledningen

Västanfors, anförda av skyttekungen Klas Nordström, vann med uddamålet under försäsongen mot Boltic. Så det borde vara två lag som har bra koll på varandra. Västanfors har inlett serien med tre segrar och två förluster. Det mest anmärkningsvärda resultatet är den klara segern, 6-3, mot Nässjö förra helgen. Även 5-4 hemma mot Örebro imponerar. Västanfors är lite av en statistisk motsats till Boltic. Man vilar tungt på en spelares målskytte i form av nyss nämnde Klas Nordström, som tidigare bland annat spelat elitseriebandy med Hammarby. Man är också en av seriens bästa lag när det kommer till hörnor. Ca 15 % effektivitet (mot Boltics 3 %) vittnar om att hörskyttet varit en viktig faktor i Västanfors pigga säsongsinledning.

I övrigt beskrivs ”Fläkten” av många som ett samspelt lag där Fredrik Rydberg kanske är lagets näst största stjärna.

ljusdalbandyLjusdals BK – lite skakig säsongsinledning av seriefavoriten

Inför säsongen målades Ljusdal upp som en av seriefavoriterna tillsammans med Nässjö. När dessa båda lag möttes i Ljusdal förra helgen blev Ljusdal nollat på sin hemmaarena (!) i en match som slutade 3-0 till Nässjö. Lägg därtill en svidande förlust i premiäromgången mot Falu BS (5-1) så förstår ni att det skakat lite hos LBK. Nu har man ändå tagit tre segrar och har tätkänning, men Michail Svesjnikovs beslut att göra come back måste ses som ett kvitto på att Ljusdal inte känt sig tillfreds med säsongsinledningen.

På pappret finns likheter med Västanfors. Förutom att lagen spelat in sex poäng var så har Ljusdal samma effektivitet på hörnor, ca 15 %, vilket Boltic måste se upp med. Främste målskytt är Jonas Pettersson (5 mål hittills).

Kan Boltic samla ihop fyra poäng på Tingvalla?

Ni har redan hört det till leda, men denna serie kommer bli ett getingbo. Alla lag kan i princip slå alla. Och alla matcher kan därför påannonseras som svåra matcher. Och visst gäller detta i högsta grad helgens matcher. Boltic ska, i egenskap av hemmaplan, ha en fullt realistisk chans att vinna båda dessa matcher. Båda motståndarna har redan visat att de kan besegras. Samtidigt skulle det kunna bli noll poäng om Boltic inte kliver ut och gör en maxprestation. Så giftiga är Nordströms Västanfors och Sjejsnikovs Ljusdal.

Vi på webbredaktionen har en bra magkänsla och tror på minst tre poäng för Boltic när vi summerar helgen. Men den känslan bygger på att Boltic kan ställa ordinarie manskap på isen. I morgon hoppas vi få ett snack med tränarstaben och få en update kring senaste statusen i truppen.

Vi hoppas att du är laddad inför helgen? Det är i alla fall vi!

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop