Sen kvittering gav en poäng mot Frillesås

jonas 19:33 18 november, 2017 Allmänt

Boltic ”vann” en poäng hemma mot Frillesås efter 4-4 (2-1) där Niklas Nyqvist kvitterade sent i matchen. I strålande bandyväder fick de knappt 300 åskådarna först delta i en fin minnesceremoni för den bortgångne supporten Urban Turesson. Både Boltics och Frillesås spelare ställde upp sig i två led och höll en tyst minut. Fint.

När domaren blåste igång matchen så tog det inte lång tid för oss i publiken att förstå att detta skulle bli en jämn match. Två lag med offensiva spetsar, men som vårdade bollen väl. I Boltic gjorde Lucas Hovlund en med beröm godkänd debut och fick även lovord av tränare Pål Hanssen.

”Lucas kliver in på vänsterhalven och spelar bra. Han har fin skridskoåkning och gör ett bra defensivt jobb och tar en del smarta frislag som stoppar upp Frillesås. Får vi behålla honom efter de tre första matcherna så känner vi att han är given som vänsterhalv”, säger en nöjd Pål Hanssen.

Från sidan fick dagens matchcoacher Marcus Bergwall och Pål Hanssen se ett Boltic som anföll med fler spelare än tidigare. Något som de båda tränarna påtalar som en viktig faktor för att Boltic ska tillhöra övre halvan.

” Vi ska spela en fartfylld bandy och anfalla med minst fem spelare när vi får chansen. Vi vill att alla ska få delta i det offensiva spelet, vilket är en viss förändring mot hur Boltic spelat tidigare säsonger”, säger Pål.

Boltic i välförtjänt ledning i halvtid

Men inledningsvis i matchen är det Frillesås som är det bättre laget. Utan att skapa speciellt många heta chanser så ligger gästerna högt upp i plan och stör Boltics speluppbyggnad. 0-1 kommer efter drygt 10 spelade minuter efter en fin soloprestation av Mattias Johansson som i princip åker över halva plan, skär in i straffområdet och skjuter mål. En fin prestation av honom, men också lite väl lågt försvarsspel av hemmalaget. Men en påminnelse om att Frillesås har några riktigt högklassiga spelare i laget, vilket också gjort att de av många tippas som ett topplag.

Efter detta trampar Boltic igång och har det mesta och bästa av spelet under resten av halvleken. Det ger också utdelning. Först gör en av Boltics för dagen bästa spelare Gustav Backman 1-1, fint framspelad av Jansson sedan Boltic pressat högt och tagit tillvara på lite slarv hos gästerna.  2-1 signerat Jonas Wennerström, också bra idag, kommer i slutet av halvleken. Boltic går till pausvila med en välförtjänt ledning.

Snygg kvittering av Nyqvist i matchens slutskede

Den andra halvleken hinner knappt börja förrän gästerna kvitterar genom Olle Hultqvist efter ett fint anfall, men Boltic replikerar snabbt. Efter ett fint anfall blir Ted Wiklund neddragen och Niclas Skjöld gör säsongen tredje straffmål. Det såg nästan ut som Frillesåskeepern duckade för Niclas skott. 3-2.

Halvleken fortsätter att vara jämn. Boltic är något mer företagsamma än gästerna till en början. Joakim Jansson är nära att utöka ledningen när han från vänster får iväg en riktig kryssningsmissil som sitter klockrent i ribban. Men när sedan Frillesås kvitterar i mitten av halvleken så tar de också över spelet en aning. När sedan Fredrik Brandin förvaltar en straff (billig anser webbredaktionen) som ger Frillesås ledning med 3-4 så känns det som att matchen håller på att tappas. Men efter en time out så lyckas Bergwall och Hanssen få in lite nya idéer i spelet. Boltic skapar mer, anfaller bredare och får till slut sin mycket välförtjänta kvittering sedan Ted satt igång spelet snabbt  efter frislag till höger om gästernas straffområde. Niklas Nyqvist snappar upp Teds framspelning och vinkelskjuter in 4-4. Stort jubel på läktaren med fem minuter kvar att spela.

Båda lagen har halvchanser att göra ett femte mål, men matchen slutar oavgjort. Ett totalt sett rättvist resultat som vi gissar att båda lagen är relativt nöjda med.

Nöjda Boltic-tränare

”Vi gör en bra match, precis som jag förväntat mig. Vi kommer bli bättre och bättre ju längre säsongen går. Idag möter vi ett riktigt bra lag som tippas som topplag. Frillesås har massor av spelare som har elitserierutin. Men jag tycker vi är minst lika bra som dem.”, summerar Pål Hanssen.

”Vi vill alltid vinna, inte minst på Tingvalla. Men efter detta krysset är både vi tränare och spelarna ganska nöjda, vilket vi inte var i förra hemmamatchen”, säger Pål som också lyfter fram att samarbetet med Marcus Bergwall i båset fungerar bra.

”Det är jättebra att jobba med Marcus. Vi har samma syn på hur vi ska spela och har många idéer. Det känns bra att vi är flera tränare som kan samarbeta och avlasta varanda.”, resonerar Pål.

”Tur att Evartsen är norrlänning”

Under första halvlek får Lars Edvarsen en rejäl smäll på handen som orsakar en blödning i handen. Men efter lite ispåse i halvtid så kör han vidare och förhoppningsvis kan han spela nästa helg.

”Det är tur att Lars är norrlänning (skratt) och biter ihop och kör. Han är viktig för oss i försvaret. Hans hand såg inte vacker ut, men han krigade vidare i andra halvlek. Eftersom inget är brutet så hoppas jag att han kan spela nästa helg”, konstaterar Pål.

Två bortamatcher nästa helg

Närmast väntar matcher på bortaplan mot Gustavsberg (lördag) och UNIK (söndag). Och Pål är helt inställd på att det är dags för säsongens första segrar.

”Nästa helg ska vi åka hem till Karlstad och ha fyra poäng med oss.”, avslutar han.

 

Målskyttar:

  • Backman
  • Wennerström
  • Skjöld
  • Nyqvist

Matchrapport hittar du här

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop