Tre av fyra poäng när Saikoff summerar helgen

jonas 19:22 26 november, 2017 Allmänt

Vi gör här en dubbelsummering av helgens två matcher, som för Boltics del inbringade tre poäng och som befäster positionen i mitten av serietabellen. Vi fick ett snack med en ganska nöjd Per-Erik Saikoff som tillbringade söndagseftermiddagen i buss hem från Uppsala.

Hur känns det att ta med sig tre poäng hem från helgturnén?

”Det känns ganska bra. Mot Gustavsberg igår gör vi egentligen en mindre bra match, men vi har ändå kommandot hela vägen. Idag mot UNIK gör vi en bättre match även om vi får nöja oss med oavgjort.” säger Saikoff.

Gustavsberg – en mental måstematch

Om vi börjar med matchen mot Gustavsberg så var det lite av en ”måstematch” för Boltic. Gustavsberg är tippade som jumbo och ett Boltic utan seger fram tills igår hade fått tuff mental motvind vid allt annat än seger. Kanske var det lite av denna mentala press, i kombination med ett lågt spelande hemmalag som gjorde att det inte blev någon enkel resa? Hursomhelst så är det ändå Boltic som driver på och kontrollerar matchen utan att för den sakens skull dominera. Men när Ted Wiklund gör 0-1 och Niclas Skjöld utökar till 0-2 på straff strax före paus känns det som att Boltic är på väg mot första segern.

I den andra halvleken kommer också 0-3 när Jonas Wennerström kommer fri efter ett fint utkast av Johannes i mål. Då känns matchen nästan avgjort eftersom hemmalaget fram tills dess haft ganska få målchanser. Men sedan uppstår ändå nerv i matchen. Hemmalaget reducerar två gånger i mitten av halvleken och 2-3 är ett faktum. I detta skede tar hemmalaget även time out för att diskutera hur de ska få till en slutforcering. Lyckligtvis hinner även Boltic snacka sig samman och när Eric Molin gör säsongens första mål fram till 2-4 kan inte Gustavsberg svara. I absoluta slutskedet förbättrar Gustav Backman målskillnaden med ett fint 5-2.

Ingen stormatch av Boltic, som sagt. Men starkt att hålla ihop det på slutet och att få sätta en etta i segerkolumnen i tabellen, samt att inkassera två viktiga poäng som tar upp Boltic mot mittenskiktet i tabellen.

Efter matchen lades lite extra krut på att få till en optimal nedvarvning och återhämtning eftersom UNIK väntade drygt 18 timmar senare.

UNIK – en stark poäng som kunde varit två

På söndagen var det dags att spela inomhus, i Relitahallen i Uppsala. Detta mot ett UNIK som dagen innan tagit en mycket meriterade seger mot fram tills dess obesegrade LAIK med 5-4. I UNIK finns flera fartspelare och där kanske Willy Johansson, som bla hängt in ett antal elitseriemål för Hammarby, kanske sticker ut allra mest.

Boltic inleder denna match med mycket fint spel. Även om Unik, via nämnde Willy, tar ledningen så är Boltic det lag som sätter an tonen offensivt. Och inom loppet av fem bra minuter i mitten av första halvlek hänger Boltic in tre mål. Först är det Jansson som är vaken och snappar upp en boll och sätter 1-1. Sedan – äntligen! – kommer ett hörnmål för Boltic när Niclas Skjöld visade att han inte enbart behärskar straffskytte. Och strax därefter nytt mål av Jansson fint framspelad av Ted. Därefter reducerar Unik, åter via Willy Johansson, innan Gustav Backman får till en riktig pärla som innebär 2-4 i paus efter en mycket fin halvlek.

Ändå fanns vissa saker som Saikoff inte gillade.

”Jag tycker att det blir lite för mycket Hawaii-bandy i båda halvlekarna. Unik vill nog spela så, men vi vill ha mer kontroll på spelet. Även om det nog var vi som vaskade fram flest heta chanser som följd av spelbilden så känns det som att det blir lite för chansartat för att jag ska vara helt nöjd.”

I den andra halvleken svänger matchbilden. Nu är det UNIK som skapar mest och har bäst fart. Reduceringen kommer snabbt, men när Gustav Backman sätter 3-5  så får Boltic temporärt kommandot över matchen igen. Men Unik fortsätter trycka på och när det återstår drygt en kvart av matchen är dom ikapp. 5-5 på resultattavlan och en nervös sista kvart. Boltic tar timeout och i matchens slutskede är det Unik som har mycket boll men det är Boltic som har de riktigt heta chanserna att avgöra. På stopptid får Jonas Wennerström skottläge i mycket bra läge men får ett slag på klubban precis i skottögonblicket. Skottet tappar fart och kan enkelt fångas in av Lukas Tallberg i Unik-målet. Straff? Möjligtvis. Men ändå var det relativt nöjda miner hos Bolticspelarna när domaren satte pipan i munnen.

Beröm till hela laget från tränarna

” Jag tycker att alla gör bra ifrån sig dessa två matcher. I frånvaron av Mattias Svensson kliver Pallin och Hesselbom in och tar för sig jättebra. Jag kände också att grabbarna verkligen höjde sitt fokus en nivå till mot Unik. Vi skulle verkligen ha med oss poäng. Sedan är jag nöjd att ingen blev skadad. Känns som att vi nu kan fokusera på en bra träningsvecka innan vi har dubbelmöten på Tingvalla nästa helg.”, säger Saikoff.

Vill ha Lucas Hovlund kvar

Pål och Saikoff, som ledde laget denna helg, intygar hur bra Lucas Hovlund kommit in i laget och att man gärna ser att han fortsätter i Boltic:

”Lucas har kommit in mycket bra i gruppen och i spelet. Han verkar trivas och vi gillar verkligen honom. Han har kommit in bra i truppen utan att ta någons plats. Nu ska Johan Ekängen (sportchef reds. anmärkning) ta dialogen med Motala under veckan som kommer. Men som sagt, vi vill gärna att han fortsätter.” berömmer Saikoff.

Träningsvecka och sedan nya toppmatcher i en rekordjämn serie

I morgon har Boltic ledigt från träning så att spelarna ska få chansen att vila lite extra efter helgens dubbelmatcher. Sedan genomförs tre ispass innan det är dags för Västanfors och Ljusdal på Tingvalla till helgen. Västanfors som körde över topptippade Nässjö idag. Och topptippade Ljusdal som inlett lite skakigt, men som nu har fått in en viss Mikhail Svechnikov i laget igen. Det blir två riktigt sevärda matcher.

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop