Inför helgen: Hovlund stannar säsongen ut.

jonas 12:39 1 december, 2017 IF Boltic A-lag

Vi fick ett snack med Per-Erik Saikoff, som hade flera positiva besked inför helgens matcher. För det första så stannar Lucas Hovlund resten av säsongen i Boltic, vilket tränarna och lagkamraterna är mycket glada över.

”Lucas har smällt in så bra i gruppen och han ser fram emot att spela med oss resten av säsongen. Det är bara om Motala skulle få stora skadebekymmer som de kan kalla hem honom, men det hoppas vi att det inte ska ske”, säger Saikoff.

Bra träningsvecka & friska spelare

Boltic har en bra träningsvecka i ryggen där Saikoff och Bergwall har turats om att hålla i träningarna. Mattias Svensson, som dras med en fotskada, kommer börja träna igen nästa vecka och är därmed inte aktuell mot Västanfors och Ljusdal. I övrigt har det varit friska spelare så när som på Niclas Skjöld som varit förkyld, men som högst troligen är redo att spela i morgon lördag.

”För mig var UNIK-matchen ett steg i rätt riktning. Nu var jag inte med mot Frillesås och såg spelet där, men det känns som att vi är på gång och att vi utvecklas för varje vecka som går och där vi kan ha bra ispass. Nu har vi ytterligare en bra träningsvecka bakom oss.”, säger Saikoff

Stora chanser att vinna

Saikoff konstaterar, precis som vi andra, att serien är jämn och att alla matcher är svåra. Men han ser ändå helgens dubbelmöte som en stor chans att plocka poäng.

”Vi har hemmaplan. Vi möter två bra lag, men jag tycker vi har stora chanser att vinna mot båda dessa lag. Håller vi strukturen i vårt spel och undviker för mycket Hawaii-bandy så kommer vi vara väldigt svårslagna på vår hemmaplan. I synnerhet om det blir bra spelförhållanden och det ser det ut att bli enligt SMHI.”, konstaterar Saikoff.

Saikoff är positivt överraskad av Västanfors framfart i serien så här långt och lyfter fram jämnheten.

”Jag tycker inte att det finns några rikigt stora stjärnor i Västanfors utan dom spelar mer som ett lag. När vi mötte dem på försäsongen backade dom tidigt hem, men sedan är dom riktigt bra på fasta situationer. Där måste vi se upp”, varnar Saikoff.

Motståndarna Ljusdal har däremot, enligt Saikoff, tappat för honom oväntade poäng i säsongsinledningen.

”Jag trodde inte att dom skulle förlora mot Falun och Nässjö, men uppenbarligen har dom haft vissa problem. Nu vet jag inte om Svesjnikov följer med till Karlstad på söndag. Men det har så klart en viss inverkan på hur farliga dom blir. Men självklart har vi stor respekt för Ljusdal.” avslutar Saikoff .

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop