Inför Kungälv matchen: Lite sjukdomar och oklarheter

jonas 11:47 8 december, 2017 Allmänt

I morgon åker Boltic ner till västkusten, till den erkänt svårspelade arenan Skarpe Nord, för att försöka ta nya poäng. Motståndarna IFK Motala har inlett säsongen med en seger, en oavgjord och fem förluster. Men tränare Per-Erik Saikoff vill inte måla upp ett formstarkt Boltic som favoriter.

”Kungälv är alltid Kungälv och vi har haft svårt att ta poäng där nere under de senaste åren. Nu har dom haft en lite tuff säsongsinledning, men dom har några riktigt vassa spelare som nästan själva kan avgöra en match. Dessutom har vi tyvärr haft en ganska dålig träningsvecka på grund av sjukdomar. Vi har tre-fyra spelare som är förkylda och det är lite oklart om några av dessa kan spela i morgon. Dessutom fick Jonas Wennerström sy sju stygn efter Västanforsmatchen så han kan inte spela än. Mattias Svensson är igång med träning igen, men är tidigast aktuell för spel mot Åby/Tjureda på onsdag.” säger Saikoff.

Frille7-1

 

Ska en formstark Gustav Backman hitta målet igen mot Kungälv? Nio mål de senaste fem matcherna sedan han flyttades upp i anfallet.

Poängchans mot ett pressat Kungälv

Om vi enbart utgår från tabelläget så ska Boltic ändå kunna bege sig till Kungälv med förhoppningar om att ta poäng. Boltic har en stark formkurva och förra helgen på Tingvalla var en riktig styrkedemonstration. Dessutom kan Boltic kliva in på isen utan att känna den akuta pressen att ta poäng, medan det omvända nog gäller för Kungälv. Ett Kungälv som förövrigt gjorde en riktigt stark försäsong och tog sig till final i Supercupen med sitt till stor del nybyggda lag bestående av flera unga spelare. Men som sagt: inledning av allsvenskan har varit ganska tung poängmässigt, med flera uddamålsförluster som svider för bohuslänningarna.

Saikoff vet vad som krävs för att kunna ta poäng.

” Vi måste spela precis så uppoffrande, noggrant och med samma energinivå som vi gjorde mot Ljusdal. Då har vi bra chans mot Kungälv. Det viktigaste för oss är att gå in med rätt inställning från första minuten och att minimera onödiga bolltapp. Sedan hoppas jag att vi inte behöver lämna allt för många spelare hemma på grund av sjukdom, för då blir det svårt. Målet är att ha med fyra avbytare och gå runt på hela laget i nittio minuter”, säger Saikoff.

Vi önskar grabbarna lycka till och hoppas att form- och poängkurvan fortsätter peka uppåt även när Kungälv-matchen ska summeras.

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop