Kungälv fällde ett lamt Boltic

jonas 13:23 10 december, 2017 Allmänt

Den förlustfria sviten stannade vid fem matcher. Sedan såg Lukas Persson till att påminna Boltic om hur det känns att förlora. Boltic föll tungt på Skarpe Nord med 6-3 (1-2) i en match som Per-Erik Saikoff kallar ”Boltics sämsta insats detta årtiondet”.

Nej, detta blev som sagt ingen lyckad dag. Det ska nämnas att Boltic hade tre ordinarie spelare på skadelistan (Edvartsen, Svensson och Wennerström) samt ett par spelare som ”tvingades” spela trots att de varit rejält förkylda under veckan och därmed troligen inte kunde maxprestera. Säkert kan en del av förlusten härledas till detta. Men samtidigt visade Kungälv och deras målkung Lukas Persson att de verkligen har hittat ett sätt att straffa Boltic. Precis som under lagens möte på försäsongen så hittade bohuslänningarna ett sätt att göra enkla mål på Boltic via Perssons klubba.

Matchen började ändå ganska bra. Boltic har ett ganska tydligt spelövertag i den första halvleken och hade kunnat haft en större ledning än 2-1 (mål av Wiklund och Backman) i paus om avsluten varit lite mer distinkta.  I den här matchen funkade inte heller hörnskyttet, vilket annars hade kunnat ge en annan utgång av matchen. Redan under den första halvleken kunde man se spår av trötta ben och huvuden.

”Sämsta matchen detta årtiondet”

I den andra halvleken blir det precis den matchbild som Boltic inte villa ha. Kungälv gör först ett hörnmål via Lukas Persson och sedan får Kungälv-keepern till ett långt utkast som friställer samme Persson som sätter 2-3. Kungälv har inte speciellt mycket i anfallsväg, men när de väl sticker upp så går nästan allt mot Lukas Persson och då är Kungälv ruggigt distinkta. Tyvärr lyckas inte Boltic hålla koll på honom, trots att detta var en av de saker som man pratat om innan matchen.

”Jag vill inte ta något från Kungälv, men detta är nog den sämsta matchen Boltic har gjort detta årtiondet. Vi pratade om en enda sak före match, att ha koll på Lukas. Men det misslyckas vi med. Det är för dålig fart och för dålig skärpa i avsluten från vår sida. Många trötta ben och huvuden. Nu fick vi en jobbig påminnelse om hur dåligt det blir om vi inte gör det som vi sagt”, säger en märkbart besviken Saikoff.

Trots att nästan inget stämmer i spelet så innebär Lucas Hovlunds reducering till 4-3 i 80:e matchminuten att en poäng ändå är inom räckhåll. Därefter har Boltic några riktigt bra chanser att kvittera. Men mitt i pressen kommer ett nytt långt utkast som friställer Lukas Persson som enkelt gör sitt fjärde mål. 5-3 och matchen är avgjord. Det blir också ett sjätte hemmamål precis i slutet mot ett uppgivet Boltic.

Jättetrist att Boltic inte kunde förlänga sin förlustfria svit, men Kungälv gjorde en maximal match utifrån sin matchplan. Och resultatet visar att Boltic absolut inte kan göra en halvdan insats och ändå plocka poäng. Nu känns det viktigt att skade- och sjukdomsläget kan ljusna lite så att vi inte har en handfull ordinarie spelare som inte kan gå på maxfart. Och vi hoppas att grabbarna tar med sig något positivt från matchen och får ut en maxprestation mot Åby/Tjureda på onsdag istället. Det blir en riktigt klurig match mot ett lag som har flera unga talanger som nyligen spelat i Vetlanda på elitserienivå, toppat med rutinerade spelare som Andreas Lysell och Ulf Einarsson.

Målskyttar:

  • Wiklund
  • Backman
  • Hovlund

Matchrapport hittar du här

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop