Nässjö vann välförtjänt på Tingvalla

jonas 23:25 17 december, 2017 Allmänt

I kraftigt snöfall på Tingvalla lyckades inte Boltic få till en maxprestation, trots en drömstart med tidigt ledningsmål. Nej, detta var en sådan där match där egentligen inget fungerade. 1-0 blev tillslut 1-4 och ingen i publiken lär ha tyckt att det var ett orättvist resultat. Nässjö var hetare. Och Nässjö behärskade det svårspelade underlaget klart bäst.

De knappt 150 som trotsade snökanonen och tog sig till Tingvalla fick nog bevittna matchen där Boltic tappade chansen att blanda sig i en absoluta toppstriden i tabellen. Allt som såg så bra ut för två veckor sedan är nu, efter bara en poäng på tre matcher, snarare en kamp om att hitta tillbaks till spelet och behålla den mittenposition som laget har i tabellen just nu. Upp till Frillesås och Falun är det hela åtta respektive sju poäng, medan det bara är några få poäng till de nedre strecken.

Jansson inledde målskyttet

Men det började som sagt lovande mot Nässjö. Vi hade knappt hunnit upp på läktaren förrän Jocke Jansson knackade in 1-0 efter att ha fått tag på en förlupen boll till höger i straffområden och pangat in den i nätmaskorna. Tyvärr skulle det visa sig bli matchens höjdpunkt för hemmapubliken. För efter den positiva starten så är det väldigt få gånger som Boltic skapar något farligt framåt. Det är för få spelare som finns högt uppe i offensiv planhalva för att ta emot de lyror som slås. Och dessutom är de flesta lyrbollarna slagna med ganska dålig precision. Det ser inte ut att finnas någon tydlig plan i den offensiva spelet.

Nässjö, å andra sidan, hittar fram med mer folk på Boltics planhalva och skapar en handfull skapliga anfall i första halvlek. Effektiviteten är det inget fel på hos gästerna. 1-1 på gästernas första hörna av Patrik Gustavsson Thulin och 1-2 sedan Bolticförsvaret felbedömt en flipp som gav Linus Nilsson friläge. 1-3 är frukten av ett hetare Nässjö som får tag på bollen efter viss kalabalik i straffområdet och sätter 1-3 via Viktor Hulthammar i det kraftiga snöfallet.

Två måls underläge i halvtid kändes inte orättvist sett till spelbilden och även om två mål går snabbt att ta in i bandy så fanns få saker som signalerade att Boltic skulle kunna fixa det i andra halvlek. Uppenbarligen trivdes gästerna bättre i snön och hade en tydlig ”game plan” att aktivera när isen fylles av ett centimetertjockt snötäcke.

Nässjö hade total kontroll

I den andra halvleken avtar snöfallet en aning och det går faktiskt att spela sig fram längs isen hjälpligt. Boltic kliver på framåt första tio minuterna och vaskar fram några hörnor. Men ingen av kvällens åtta hörnor resulterar (det hade behövts idag). Och när så Nässjö smyger upp och gör 1-4 via Linus Nilsson efter ett fint anfall så är matchen tyvärr avgjord.

Boltics spelare kämpar och sliter, men verkar inte riktigt tro på uppgiften idag. Det ser lite uppgivet eller energilöst ut på vissa håll och beviset på att detta var en match där inget riktigt stämde fick vi i slutskedet när Boltic får straff. Sköld bommar den, men det hade nog inte spelat någon roll för poängfördelningen. Nässjö hade kontroll på matchen.

Det är svårt att ge en rättvis dom över dagens prestation eftersom spelförhållandena var så svåra. Men Boltic borde vara minst lika bra rustade att spela på dåligt underlag som Nässjö är. Och skitväder hör ju bandyn till. Vi nöjer oss med att konstatera att detta var en sån där ”icke-match” som man får uppleva ibland – dock väldigt sällan på Tingvalla som tur är. Nu hoppas vi att den lilla skara som tog sig till Tingvalla glömmer detta, precis som våra spelare, och laddar inför annandagsfesten om en dryg vecka. Nu är Boltic verkligen i starkt poängbehov och kanske kan en gnutta desperation i kombination med stort stöd på läktaren ge grabbarna en extra energiboost. Vi vet att grabbarna kan prestera riktigt bra bandy. Nu gäller det bara att hitta tillbaks till det vägvinnande spelet.

Målskytt:

  • Jansson

Matchrapport hittar du här

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop