Oavgjort i Småland i målsnål match

jonas 22:21 13 december, 2017 Allmänt

Boltic reste till Småland för att hitta tillbaks till spelet efter bottennappet mot Kungälv i lördags. Det blev en jämn match mot ett hemmalag som visade prov på fartfylld bandy. Ett hårt kämpande Boltic och en storspelande Johannes i mål gjorde att Boltic fick med sig en viktig poäng hem till Karlstad i en match som slutade 3-3 (3-2).

Detta var en sådan där lurig match mot en pigg nykomling i serien. Mot ett motståndarlag som tagit sina poäng inledningsvis, men som Boltic aldrig sett spela. På förhand var det givet att mycket av Åbys offensiva spel går via Fransson och Bringe (båda med förnamnet Filip) och att det finns ett antal erfarna spelare i truppen. Boltic, som närmast svävade på moln efter de dubbla hemmasegrarna, blev sedan nertryckta i källaren på Skarpe Nord. Så hur skulle man förhålla sig till dagens match?

Mycket Boltic inledningsvis

Inledningsvis gjorde Boltic precis det som tränare Saikoff påannonserat inför matchen. Full fart, hög energi och spela vårt eget spel snarare än att anpassa sig til motståndet. Första halvtimmen är riktigt bra av Boltic. Trots kallduschen i andra minuten där Haraldsson ger hemmalaget ledningen så är det Boltic som trummar på. 1-1 kommer av pigge Lukas Hovlund assisterad av Ted Wiklund. Och 2-1 kommer sedan Jansson snott åt sig bollen och stensäkert satt 2-1. I detta skede ser Boltic ut att kunna dra ifrån. Man får också ett bra läge när domaren blåser straff, men tyvärr missas straffen.  Strax därefter tar hemmalaget time out och efter den så börjar hemmalaget hitta sitt spel. I slutet av halvleken är det hemmalaget som har kommandot och 2-2 blir 3-2 innan domaren blåser av för paus.

Johannes motade allt i andra

Samma tendens fortsätter i andra halvlek. Åby/Tjureda satsar mycket framåt och när Boltic radade upp hörnor i första halvlek så gör nu hemmalaget detsamma. Tur för Boltic att Åby var lika oskarpa i sitt hörnskytte idag. Efter dryga timmen spelad får Marcus Elfström till en fin pass fram till Joakim Jansson som sätter sitt andra för dagen, 3-3. Därefter blir det lite ställningskrig innan hemmalaget åter tar tag i spelet. Ju längre matchen lider, desto mer frustrerade blir hemmalaget av att inte få dit ett fjärde mål. Är det inte fint försvarsspel av Boltic så är det en dominant Johannes i mål som stoppar Fransson, Bringe & Co. På slutet är det faktiskt Boltic som ligger närmast ett segermål sedan hemmalaget dragit på sig två utvisningar. Men med dryga fem minuter kvar av matchen väljer Boltic att inte satsa allt framåt, med risken att då åka på en kontring. Boltic vaskar fram några chanser men 3-3 står sig matchen ut och Boltic inkasserar säsongens 10:e poäng.

”Jag är jättenöjd med en poäng idag och jag vill lyfta fram Johannes i mål lite extra. Han gör en kanonmatch. Ni ska vi ladda inför hemmamatchen mot Nässjö på lördag!”, säger en glad Per-Erik Saikoff.

Målskyttar:

  • Jansson 2
  • Hovlund 1

Matchrapport hittar du här

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop