Plaskmatch med festlig inramning

jonas 15:20 27 december, 2017 Allmänt

Annandagsbandyn lockade nästan 900 personer, vilket skapade en trevlig inramning på ett grått Tingvalla. Fram tills matchstart hade det varit uppehåll, men lagom till att domaren satte pipan i munnen så började det regna. Rejält. Och tyvärr som vi tvingats konstatera denna säsong: Boltics spel fungerar inget vidare när isen är svårspelad. Trots en ganska bra första halvlek går Boltic till paus med 1-2 i ryggen, vilket rinner iväg (ursäkta ordvitsen) till 1-4 innan matchen är slut. Därmed förlängs Boltics dystra svit – ingen seger på de fyra senaste matcherna.

Redan inför annandagen har vi kunnat konstatera att avståndet upp till topplagen börjar bli för stort. Men med facit i hand hade en seger mot LAIK tagit Boltic lite närmare toppen då både Frillesås och Falun förlorade. Men Boltic var aldrig riktigt nära. Trots massivt publikstöd och ganska många bra chanser i matchupptakten så tar gästerna ledningen med både 0-1 och 0-2 efter effektivitet i både hörnskytte och omställningar. Men när Joakim Jansson reducerar till 1-2 på straff efter att Ted Wiklund blivit neddragen i straffområdet så lever matchen i högsta grad.

annandagen1 2017
Blött, men inte utan Boltic-chanser i första halvlek.

Andra raka hemmaförlusten

Snacket i de ringlande långa korvköerna i paus handlade mest om att Boltic nog skulle kunna vända på steken i andra halvlek. Tyvärr blev det inte så. Boltic har ett gäng chanser att kvittera tidigt i halvleken, men ju längre tiden går och ju mer vatten det blir på isen, desto färre chanser orkar Boltic vaska fram. När Laik sätter 1-3 känns uppförsbacken väldigt brant och hemmaspelarna tappar gnistan en aning.

annandagen 2 2017

I paus var tongångarna ganska positiva.

Att 1-4 kommer på stopptid är mest av akademiskt intresse. Boltic förlorar andra raka på hemmaplan och det är egentligen inget att säga om resultatet. Boltic får inte igång sitt vägvinnande spel på stora Tingvalla när underlaget sätter stopp. Våra fartspelare verkar behöva bra is och kollektivet Boltic gillar att spela bollen efter isen med högt passningstempo. Därför är det nästan lönlöst att analysera annandagsförlusten. Däremot kan man ju sätta upp på önskelistan iför nästa säsong att kanske få in någon eller några spelartyper som kan ge oss lite fler alternativ även när centimeter av snö eller regn täcker planen.

Avståndet till topplagen, ja. Fortfarande 8 poäng till serieledning, men bara 3-4 poäng ner till kvalstrecken. Det bör vara enda fokus just nu, att vinna rätt matcher och se till att behålla – eller gärna utöka – avståndet till Kungälv, Gustavsberg, Nitro/Nora & co. Nu väntar två svåra matcher. Laik borta och Gripen hemma. Knappast läge att kräva eller förvänta sig segrar, men den bistra verkligheten är nog att vi behöver vinna i alla fall en av dessa matcher för att komma i lite ”tabellmässig balans” igen.

Fin inramning

Annandagsinramningen i störta allmänhet var riktigt fin på Tingvalla. Att nästan 1000 pers väljer bandy en blåsig, gråmulen dag där ösregnet hänger i luften vittnar om att det finns en ganska starkt stöd för Boltic, bandyn… och att få till en hall någon gång detta århundrade… Stort och varmt tack till alla barn, ungdomar och vuxna som kom till Tingvalla och hejade på Boltic!

Målskytt:

  • Joakim Jansson

Matchrapport hittar du här

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop