Säsongsinledningen i siffror

jonas 09:56 6 december, 2017 Allmänt

Nu har ungefär en tredjedel av serien avverkats och då kan det vara på sin plats att bryta ner säsongsinledningen i diverse siffror och nyckeltal. Det behövs knappast siffror eller matematik för att konstatera att Boltic har gjort en bra säsongsinledning. Alla som sett Boltic spela har känt värmen i bandysjälen. Men låt oss titta lite närmre på några nyckeltal och se hur Boltic står sig i konkurrensen:

statistik-billboard

Högt målsnitt:

Boltic producerar 5,28 mål per match, vilket är fjärde bäst i serien efter Örebro, Frillesås och LAIK. Defensivt släpper Boltic in 3,86 mål, vilket är i paritet med flera av de övriga topplagen, men där Nässjö och Gripen är klart bäst med ungefär 2,7 insläppta mål i snitt.

Normalt publiksnitt:

Men 304 åskådare i snitt per hemmamatch så ligger Boltic i mitten av publikligan. Ljusdal och Kungälv toppar ligan med ca 450 pers i snitt medan UNIK och Nitro/Nora har glesast på läktaren. Knappt 100 pers i snitt. Normalsiffran en vanlig seriematch verkar ligga ganska stadigt runt 200 pers för många av lagen. I förra omgången låg nästan samtliga lag på likartade publiksiffror. För Boltics del finns en ambition att snarare ligga runt 400 pers en vanlig hemmamatch. Bra spel, tur med vädret och fortsatta positiva tongångar kring föreningen borde på sikt leda till att ”publikstommen” kan nå dessa nivåer.

Givetvis kommer både annandagsbandyn och trettondagsbandyn att lyfta Boltics publiksnitt rejält. Men det hade varit väldigt trevligt med en högre lägstanivå också.

 

Hörnskytte som blir allt vassare

Hittills denna säsong har Boltic producerat 49 hörnor och gjort 6 hörnmål. Det ger en effektivitet på 12 %. Men om vi tittar enbart på de senaste två omgångarna så ligger effektiviteten på drygt 25 %, vilket är riktigt bra. Bäst effektivitet på hörnor har Ljusdal, Nässjö och LAIK med 16 %. Sämst är Gustavsberg som ännu inte gjort något hörnmål på 36 försök (!).

 

Flest straffslag av alla lag

Boltic har tilldömts 6 straffslag hittills. Det är flest av alla lag. Samtliga straffar har Niclas Skjöld tagit hand om. Och det har blivit mål på 5 av dessa, vilket ger en effektivitet på 83 %. Sämst på straffar i serien är Örebro SK som på fem försök endast mäktat med ett enda mål.

 

Många målskyttar

Boltic har, precis som vi förutspådde, en bra fördelning av målskyttet. Flera spelare ligger hyfsat högt i skytteligan. Bästa målskyttar så här långt är: Gustav Backman 9, Niclas Skjöld 7, Joakim Jansson 7, och Jonas Wennerström 5. Skytteligan toppas av Michael Pettersson i Falus BS som gjort 13 mål.

 

Ted som vanligt assistkung

I assistligan återfinns Ted Wiklund som vanligt  i toppen. Med sina 10 framspelningar är han bäst i serien, närmast följd av Tony Eklind i Gripen som har 8. Eklind leder för övrigt den totala poängligan med sina 19 poäng (11+8). I poängligan är Ted bäst i Boltic med 12 poäng (2+10) vilket ger en 13:e plats i poängligan.

 

Boltic – ett normalbusigt lag

Slutligen, om vi tittar på den så kallade fair play-tabellen så ligger Boltic på 9:e plats med totalt 200 utvisningsminuter. Det innebär att Boltic i snitt drar på sig 3 st tiominutare per match. Västanfors toppar tabellen med endast 80 minuter medan Gripen ligger i botten med 295 minuter.

Det var allt vi hade att bjuda på i sifferväg. Som sagt. Siffror är inte allt, men de säger något.

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop