Skadefritt och laddat inför Nässjömatchen

jonas 17:02 15 december, 2017 Allmänt

I morgon kommer Nässjö IF – en aningen pressad seriefavorit – till Tingvalla. De kommer möta ett Boltic som för första gången på länge ser ut att ha alla spelare tillgängliga. Säkert något som glädjer Marcus Bergwall som är huvudcoach i morgon.

Nässjö IF står i nuläget på samma poäng som Boltic, men har hela sex poäng upp till serieledande Frillesås. Smålänningarna har inte råd med fler poängtapp just nu om de ska behålla någon form av kontakt med halläningarna som just nu besitter den enda direktplatsen till Elitserien.

Boltic åkte hem från Småland i onsdags och var i efterhand väldigt nöjda med en poäng.

”Det blev en snömatch med bara långbollar Inget spel på mittplan. Det spelet var Åby bättre än oss på. Så jag är väldigt nöjd att vi fick med oss en poäng”, säger Per-Erik Saikoff.

Men nu är de blågula väldigt sugna att bärga hem en ny seger.

”Nu har vi fem av kommande sex matcher på hemmaplan och då räknar jag med att vi kommer plocka många poäng, även om vi möter väldigt starka lag som just nu ligger före oss i tabellen. Om vi dessutom får bra väderförhållanden så tror jag vi kan bjuda på riktigt bra bandy”, säger Saikoff.

Wennerström och Svensson tillbaka

I morgon är alltså både Jonas Wennerström och Mattias Svensson är redo för comeback. Wennerström har varit ur spel i två veckor (sårskada) och Svensson i drygt tre veckor (fotledskada). Men exakt vilket lag som Marcus Bergwall tar ut till morgondagens match avgörs efter kvällens träning.

I motståndarlaget finns flera riktigt bra spelare att se upp med. Patrik Gustavsson Thulin är alltid sevärd och tongivande för sitt Nässjö. Han har hittills svarat för 9 mål och 3 assist, vilket gör honom till smålänningarnas klart bäste poängproducent.  Oscar Bouveng, Anatoly Suzdalev och lagkapten Viktor Lindqvist är luriga spelare även om de ”bara” mäktat med 3 mål vardera.

Det gäller att ha 100 % respekt för NIF:s lagmaskin. De är ett väldigt samspelt och skickligt lag med en hög lägstanivå. Men på Tingvalla ska Boltic kunna fokusera på sitt eget spel, komma framåt med mycket folk och börja daska in en och annan hörna igen. Då har vi bra chans att ta poäng.

Ni är varmt välkomna till Tingvalla i morgon. Matchen börjar 14.30.

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop