Tvåsiffrigt i imponerande hemmaseger mot Fläkten

jonas 17:36 2 december, 2017 Allmänt

Vilken match vi bjöds på. På ett soligt och vindstilla Tingvalla fick vi inte se den på förhand förväntade friska fläkten från Fagersta. Västanfors IF skulle snabbt visa sig vara minst ett nummer för små för att kunna rubba ett inspirerat Boltic som lekte sig fram till 11-2 innan domaren blåste av. Hattrick av Backman och Jansson. Fem assist av Wiklund!

Knappt 200 personer bjöds på riktigt trevlig lördagsunderhållning. Boltic rivstartade och hade 3-0 efter en kvart efter tre skolboksexempel på hur man gör mål på ett lag som backar hem. 1-0 av Skjöld kom på hörna. 2-0 var en fint slagen diagonal lyra av Joakim Jansson som nådde Gustav Backman som snyggt plockade ner bollen och vispade in den. Direkt efter ett fint Västanforsanfall drar Johannes Gustavsson iväg ett patenterat långt utkast som når en fri Jonas Wennerström som är kall och rundar målvakten fram till 3-0. Det kändes nästan för lätt.

Janssons 4-1 var psykologiskt viktigt

Efter inledande kvarten fick Västanfors äga lite mer boll och skapade då en del offensivt tryck. Efter ett gäng utvisningar för hemmalaget så kommer tillslut en straff som Klas Nordström förvaltar väl,  även om Johannes när nära att rädda. 3-1 efter en halvtimme och under sista kvarten har Boltic sin sämsta period i matchen. Västanfors ligger på för ytterligare reducering men har inte speciellt mycket att komma med i anfallsspelet. Det blir mest solokörningar som en väl samlad Boltic-defensiv tar hand om. När sedan Joakim Jansson får iväg ett rappt skott ungefär från straffpunkten så är inte Västanfors-keepern beredd. 4-1 i slutet av halvleken och ett så kallat psykologiskt viktigt mål.

Andra halvlek  – en formidabel kross

Om första halvlek var relativt jämn så var den andra inte det. Boltic kom ut med ännu mer fart och delaktighet i anfallsspelet. Det är  anfallsvåg på anfallsvåg. 5-1 kom på hörna av Jansson, men följdes upp av en omedelbar kvittering till 5-2 av Fredrik Rydberg. Sedan ligger Boltic på för fler mål, men det är egentligen sista halvtimmen som Västanfors rasar ihop och Boltic lägger in en extraväxel. När Jansson gör Boltics tredje hörnmål (!) fram till 6-2 är matchen avgjord och sedan får vi se prov på flera fina offensiva initiativ av hemmaspelare som är på måljakt. Backman vinkelskjuter 7-2 mellan benen på en uppgiven Västanfors-keeper. Hovlund står för en riktigt fin soloprestation och slalomkör in 8-2. 9-2 av Backman igen som tillsammans med Jansson levererar ett hattrick. Sedan får vi se en het Johan Hesselbom göra 10:an och 11:an i matchens slutskede.

Ja, detta var en överkörning som heter duga. Lite oväntat sett till Västanfors fina start på säsongen.  Men med en assistkung som Ted Wiklund i laget – han svarade för hela 5 assist idag – så är Boltic ett svårslaget lag!

I andra halvlek kliver Skjöld av – förhoppningsvis mest för att ge honom extravila då han varit förkyld i veckan. Även duktige Jonas Wennerström måste kliva av – enligt speakern med en befarad knäskada. Oroväckande uppgifter för en Wennerström som fick stora delar av förra säsongen spolierad av just en knäskada. Vi återkommer så snart vi vet mer.

Nu njuter vi av denna fina hemmamatch i några timmar innan vi välkomnar Ljusdals BK samma tid i morgon. Ett LBK som imponerade mot Lidköpings AIK idag och vann med 7-3 (utan Svesjnikov ska tilläggas). Det blir en spännande match i morgon, mellan två lag som just nu har lite medvind. Vi hoppas att det kan bli ännu fler i publiken i morgon. Nog ska ett fint spelande Boltic i alla fall ha 300 pers på läktaren i en ”vanlig hemmamatch”!

Tack alla ni som kom idag!

Målskyttar:

  • Backman 3
  • Jansson 3
  • Hesselbom 2
  • Skjöld 1
  • Hovlund 1
  • Wennerström 1

Matchrapport hittar du här

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop