Fyra poäng av Ted när ÖSK besegrades med 5-2

jonas 19:01 20 januari, 2018 Allmänt

Boltic vann ganska komfortabelt med 5-2 mot ÖSK i Behrn Arena. Segern grundlades i första halvlek då Nyqvist och Wiklund var stekheta och sköt Boltic till en tremålsledning. Ett klassmål från snäv vinkel av Backman stängde matchen i slutskedet och två blytunga poäng var ett faktum.

Boltic kom till spel med ordinarie manskap och inledde på bästa tänkbara sätt. Redan efter knappt en minut når Johannes fram till Ted med ett utkast. Ted blir helt fri och sätter 0-1 för Boltic. ÖSK sätter inte den höga press som man kanske trott, utan spelar ganska försiktigt och anfaller mest i solokörningar, vilket ett samlat Boltic-försvar oftast kan hantera ganska komfortabelt. Två gånger om får vi se prov på fint samarbete mellan Ted och Niklas Nyqvist som resulterar i både 0-2 och 0-3.

”Ted och Niklas var riktigt, riktigt bra”

Gustav Backmanvar nöjd med första halvleken:

”Vi gör en stabil första halvlek och har bra koll på Örebro. De spelade ungefär som vi trodde, även om de väntade till slutet av halvleken innan de klev upp lite högre på oss. Vi anfallare fick inte så mycket lägen för ÖSK var ganska defensiva, men det öppnade ju upp mer för Ted och Niklas. De var riktigt, riktigt bra idag”, berömmer Backman.

I den andra halvleken är det bättre fart under hemmalagets skridskor och det resulterar i två reduceringar fram till 2-3. I detta skede står matchen och väger, men Boltic spelar klokt och lugnt och ger inte ÖSK några gratischanser.

Nytt Johannes-utkast gav andrum

Vid 2-3 får vi se en repris av 0-1 när Johannes ånyo når en fri Ted med ett perfekt utkast. Ted är som sagt stekhet denna match och sprätter in 2-4 bakom förvånade ÖSK-spelare. Tungt för ÖSK som var på gång. Underbart för Boltic. Ju längre halvleken lider desto tuffare spel på planen. Precis som det ska vara i ett ”derby”. Med ca 10 minuter kvar begär Bergwall och Hanssen time out.

”Vi pratade om att inte bjuda på något i slutet och att inte tappa bollen i onödiga lägen, vilket ju har hänt i några tidigare matcher där vi tappat ledningar på slutet”, säger Backman som strax därefter skulle avgöra denna tillställning.

Vinkelskott av Backman avgjorde

”Ja det var riktigt skönt. Jag snappar upp bollen på offensiv planhalva och hade tänkt skjuta tidigare, men jag hamnar i allt sämre vinkel ut till vänster. Men jag brukar skjuta som bäst i riktigt dålig vinkel och skottet satt där det skulle i bortre burgaveln”, summerar en nöjd Backman.

Efter Backmans fina 5-2 är ÖSK ett slaget lag. I detta skede uppstår även lite tumult sedan några hemmaanhängare begett sig bort mot Boltic-klacken. Men ordningsvakterna redde ut det lilla tumult som uppstod.

”Så som jag uppfattade situationen så är det hemmasupportrar som letar sig bort mot vår klack, men våra supportrar håller sig lugna. Det blev lite gruff mellan några, men det lugnade sig” säger Backman som nu, precis som resten av Bolticspelarna, får ägna kvällen åt att ladda inför morgondagens möte mot Nitro/Nora, som tog en ny tung skalp när de besegrade LAIK med 2-1 på Danfo Arena tidigare idag.

Ja, summa summarum gör Boltic en bra bortamatch och avancerar nu förbi ÖSK till en åttondeplats i tabellen. Men även om flera av bottenlagen tappade en eller två poäng idag så skiljer det bara några få poäng ner till botten.  Så måstematcherna rullar vidare.

Målskyttar:

  • Wiklund 2
  • Nyqvist 2
  • Backman 1

Matchrapport hittar du här

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop