Poängtapp i slutsekunden

jonas 17:39 6 januari, 2018 Allmänt

Boltic gör en toppmatch i 75 minuter inför drygt 200 personer och går mot en säker seger mot topplaget Gripen. Men 5-2 med mersmak förvandlas till 5-5 i den sista sekunden av den sjunde övertidsminuten och ett blytungt poängtapp är ett faktum. Man skulle kunna skylla på otur eller på domaren, men sanningen är att Boltic själva satte sig i klistret.

Låt oss börja med det positiva: Den bandy som Boltic presterar under de 75 första minuterna var riktigt, riktigt bra. Man skapar massor av chanser, börjar hitta rätt på fasta situationer igen och defensiven funkade klockrent. 4-2 i halvtid var frukten av ett spelförande Boltic som skapade minst tio heta målchanser mot ett Gripen som var betydligt mindre produktiva. 1-0 och 4-2 kommer from Jonas Wennerström. Där emellan har både Backman och Nyström hittat rätt efter fasta situationer. Dessutom hade Jansson ett klockrent skott i ribban.

boltic-gripen180106
Ett av många Bolticanfall i första halvlek

Boltic lyckas inte punktera matchen

I den andra halvleken fortsätter Boltic att trumma på och ha mer av spelet än gästande Gripen. När Jonas Wennerström håller sig framme i straffområdet och pangar in 5-2 på halvvolley ser publiken Boltic koppla ett rejält grepp om matchen. Och någon press från Gripen kommer inte. Istället har Boltic tre-fyra riktigt bra chanser att stänga matchen. Bland annat ett skott i ribban.

När matchuret tickar upp mot 75 minuter börjar Gripenspelarna bli frustrerade och drar på sig en dubbelutvisning. Då börjar det lukta seger, trots att Boltic inte förmått att få in ett sjätte mål. Tyvärr klarar inte Boltic alls att utnyttja sitt numerära överläge, vilket vi sett tendenser på även under tidigare matcher. Istället för att sätta ännu mer press på Trollhättelaget så börjar de gulsvarta vaska fram halvchanser. När 5-3 kommer i 80:e minuten så tappar Boltic initiativet och börjar uppträda nervöst. Gripen skapar egentligen ingen spelmässig press, men samtidigt vet vi att de är ett topplag av en anledning. Vassa skyttar, en Eklind som aldrig missar ett friläge och effektivt hörnskytte kan rädda poäng i en match som denna. Och det är precis det som händer. 5-4 kommer på straff i 83:e minuten och med minst 4 minuters aviserad tilläggstid så inser alla på läktaren att en kvittering kan komma.

Gripen har två stolpskott i slutskedet, men Boltic ser ändå ut att reda ut det hela. Men när domaren plussar på ytterligare 2-3 minuter på tilläggstiden (ingen fattar riktigt var de kom ifrån) och Boltic inte klarar av att hålla bollen i laget i rätt lägen så kommer kvitteringen. Den är  på något sätt inte alls ologisk även om den är extremt trist och tuff att acceptera i och med att den kommer efter 96.52. Det går faktiskt inte att begripa var den sista tilläggsminuten kom ifrån. Men i ärlighetens namn, det är ju Boltic som ger Gripen chansen att ta en poäng.

En poäng är ändå bra

Men låt oss avsluta detta matchreferat med att hylla den kollektiva insatsen som Boltic står för i 75 minuter. Det såg riktigt bra ut!  Och om vi på förhand hade blivit erbjudna en poäng mot Gripen så hade nog många tagit den efter flera spelmässigt svaga matcher i december.

Självklart finns det någon form av grupp-psykologi i att vi släpper in två mål i slutskedet mot både Tranås och Gripen. Men med den svaga form som laget haft senaste omgångarna så är det kanske inte helt ologiskt att det blir nervöst på slutet. Men som sagt: Om vi kommer upp i samma spelmässiga nivå nästa helg när det vankas dubbla hemmamatcher mot Falun och Borlänge så bör det kunna resultera i nya Boltic-poäng. Kanske en poängmässig repris från föra ”dubbelhelgen” på Tingvalla när det blev 4 av 4 poäng?!

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop