Snart dags för dubbla matcher i Närke

jonas 16:16 18 januari, 2018 Allmänt

Boltic avslutade förra helgen snyggt när Peace & Love utklassades med 10-4. Förhoppningsvis har grabbarna därför haft en träningsvecka som – förutom ymnigt snöfall –  präglats av optimism och harmoni. Det kommer behövas till helgen då ÖSK Bandy och Nitro/Nora står för motståndet. Dessa motståndare ligger dessutom precis kring Boltic i den allt mer rafflande tabellen.

Självutnämnda seriefavoriten ÖSK Bandy väntar på lördag

Först ut är mötet med ÖSK Bandy i Behrn Arena. När ÖSK själva officiellt inför säsongen gick ut med ambitionen att vinna serien så höjde en del på ögonbrynen. Samtidigt som det också är uppfriskande med lag som vågar sticka ut hakan.Och visst har ÖSK ett riktigt intressant lag med många talangfulla spelare. Men att de skulle bli ett topplag var lite svårt att se om man jämför deras trupp med lag som Frillesås, Gripen och Falun. Mycket riktigt. Säsongen har inte inneburit seger på seger, utan snarare resultat i linje med Boltic. Riktiga topprestationer har varvats med lika många mindre bra matcher. Nu senast, som exempel, hade ÖSK 2-0 borta mot Tranås, men föll med 6-2.

Inför lördagens möte pågår en rejäl uppladdning och taggning på ÖSK:s webbplats. Spelarna uppmanas släppa på handbromsen och spela som det topplag de, enligt ÖSK själva, borde vara. Återstår att se om Boltic får sig en lektion i bandy, eller om Boltic ska lyckas skrälla sig till en poäng eller två. Oavsett vad ÖSK-spelarna själva känner kring den favoritstämpel och topplagsambition som föreningen verkar ha satt upp, så sätter det onekligen en viss press på spelarna att leverera i ett pressat läge.

Höga ambitioner eller inte så kan vi nog förvänta oss positiv och fartfylld bandy i alla fall. ÖSK är ett målglatt gäng, som också släpper in en hel del. Ett spelförande (förmodar vi) ÖSK mot ett kontringsstarkt Boltic borde kunna bli en riktigt sevärd historia. Vi såg ju vad som hände när Peace & Love försökte sätta hög press på Boltic! Värt att notera är att Daniel Rönning, tidigare flera säsonger i Boltic, i år spelar i ÖSK och har gjort en hel del mål.

Spetsiga Nitro/Nora på söndag

Om ÖSK-matchen är viktig så är nog söndagsmatchen mot Nitro/Nora ännu viktigare för ambitionen att inte några lag efter oss i tabellen ska smyga förbi. Nitro/Nora kan i sina bästa stunder besegra de flesta lag, eller vad sägs om bortavinsten mot Nässjö i söndags?! En riktig skräll som vittnar om ett lag som verkligen fått spelet att stämma på sistone.

I Thomas Knutsson och Jesper Bryngelsson finns givetvis enorm tyngd, rutin och offensiv spets som inget annat lag i serien kan överglänsa. Men om något så är Nitro/Nora aningen ojämna. På försäsongen blev Boltic utspelade i en halvlek och dominerade nästa i en match som slutade 4-4. Det känns väldigt svårt att sia om slutresultatet. Men självklart handlar det mesta om att få stopp på Knutssons och Bryngelssons offensiva kvaliteter. Sätter Boltic defensiven ska det finnas goda poängchanser.

På söndag eftermiddag har vi facit efter helgens två matcher. Givetvis hoppas vi att Boltic kan vända hem från Närke med flera nyvunna poäng i bagaget. Förhoppningsvis kan vi också få se en hel del Karlstadbor i både Behrn Arena och på Danfo Arena.

 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop