Stökigt när Nitro/Nora besegrades

jonas 22:04 21 januari, 2018 Allmänt

Boltic tog helgens andra seger på Danfo Arena när Nitro/Nora besegrades med 1-3 (0-1) i en match som präglades av mycket kamp och ett tufft spelande hemmalag. Helgens framgångar i Närke ger Boltic ett gynnsamt tabelläge inför de avslutande fem omgångarna. 

De båda lagen hade mindre än ett dygn på sig att ladda efter sina segrar igår. Matchen kom att präglas av ganska många fysiskt slitna spelare.

”Vi är rätt tunga i både skallen och benen idag. Det är ingen speciellt bra match från vår sida, men Nitro/Nora är inte speciellt bra dom heller”, summerar tränare Per-Erik Saikoff.

Det blev en tuff första halvlek där hemmalaget spelade hårt, på gränsen till fult, mot framförallt Ted Wiklund. Ideligen får Ted ta emot slag, hakningar och knuffar. Naturligtvis eftersom hemmalaget vet vilken form Ted är i.

”Ted får en tung match, speciellt i första halvlek när Nitro/Nora spelar jäkligt hårt på honom. Stundtals över gränsen. Efter matchen var Ted helt blåslagen och hade blödande sår på flera ställen. Domarna kunde ha tagit tag i matchen och visat ut flera av hemmalagets spelare i första halvlek”, säger Saikoff.

Men trots den bryska behandlingen så hittar ändå Ted fram til Niklas Nyqvist med en fin passning efter ca 30 minuter. Nyqvist, som verkligen kommit i fin form på sistone, ger Boltic ledningen med 0-1 vilket står sig halvleken ut.

Pallins 1-3 blir avgörande

I den andra halvleken fortsätter hemmalaget att spela fysiskt, men försöker kliva upp lite högre i hopp om att vända på matchen. Detta ger Boltic, och inte minst Ted, lite mer ytor i andra halvlek. Men först kommer kvitteringen till 1-1 signerad Thomas Knutsson. Därefter fortsätter hemmalaget att skapa en del chanser, men oftast är det förvånansvärt tama avslut. Och dessutom är Johannes återigen mycket stabil i målet.

I den andra halvleken börjar domarna ta fler utvisningar, vilket främst drabbar hemmalaget. När så Ted Wiklund på egen hand ordnar 1-2 med knappa kvarten kvar så ger han Boltic ett riktigt bra utgångsläge. Sista kvarten kör Nitro/Nora ideligen fast och viss frustration uppstår bland de rödvita. Det tackar Nyqvist för som hittar fram till Filip Pallin som avgör matchen med sitt 1-3. Nu rinner det över för hemmalagets kapten Jesper Bryngelsson som kör ner Lars Edvartsen bakifrån. Båda utvisas efter visst tumult. Nitro/Nora är ett slaget lag. Och Boltic åker hem med en tung seger.

”Det är ingen höjdarmatch av något av lagen, men jag är jäkligt nöjd med två poäng. En riktig lagseger. Nu har vi ett bra utgångsläge i de fem matcher som återstår för oss.” summerar Saikoff.

Boltic på säkrare mark

Ja, det är bara att buga för grabbarnas prestation senaste veckan. Tre raka segrar ger oss fyra poängs marginal och massor av plusmålskillnad jämfört med Unik som ligger under kvalstrecken. Och sex poäng och ännu fler plusmål ner till Kungälv som ligger på nedflyttning. Och då har Boltic (och Tranås) en match mindre spelad än alla de övriga lagen på undre halvan.

Helgens segrar placerar Boltic på åttondeplats i tabellen och det troliga är att det räcker med ”bara” ett par poäng till för att säkra kontraktet i praktiken eftersom övriga konkurrenter bara har fyra matcher kvar och då maximalt kan spela ihop åtta poäng. Nåja, vi skippar matematiken och hoppas att Boltic kan fortsätta spela så bra som de gjort på slutet och därmed bärga de nödvändiga poäng som krävs för att inte bli indragna i streckdramatiken.

Närmast väntar bortamatch på lördag mot Tranås, som också fått upp farten på sistone. Ni minns väl Boltics försmädliga poängtapp på övertid hemma på Tingvalla i november? Det vore väl vackert att få revansch genom att ta fjärde raka segern.

Målskyttar:

  • Nyqvist
  • Wiklund
  • Pallin

Matchrapport hittar du här.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop