Storseger mot Peace & Love gav veckoslut i dur

jonas 19:37 14 januari, 2018 Allmänt

Boltic siktade på full pott i dubbelmötet med Falu BS och Peace & Love Bandy, men fick nöja sig två poäng. Efter en okej match mot Falu BS som ändå innebar förlust 5-6 så var Boltic pressat att vinna under söndagen. Peace & Love kom till Tingvalla med seriens bästa formkurva – 15 av 16 poäng senaste 7 omgångarna  – men fick se sig utspelade av ett ”desperat” Boltic. Extremt sköna och viktiga poäng för Boltic som nu ligger 9:a i den rysligt jämna tabellen. Men med bara 3 poäng till nedflyttning.

Vi börjar med lördagens match mot Falu BS. Boltic gör en godkänd match men är ett nummer för litet matchen igenom. Falu BS är defensivt nästan helt felfria och anfaller med bra fart. Dalmasarna rinner iväg till 5-2 och sedan även 6-3 innan Boltic släpper på hämningarna och forcerar in både 6-4 och 6-5. Men eftersom sista hemmamålet kommer i slutsekunden så är Boltic aldrig nära att kvittera. Matchen är lite av ett kvitto på att Boltic, utan en maxprestation från samtliga spelare, inte riktigt rår på de bästa lagen i serien. Effektiviteten framåt är lite för låg i täta matcher och defensivt tenderar det att trilla in något eller några ”skitmål” per match. Men totalt sett en godkänd match av de blågula i en match där Backman (2), Wennerström, Jansson och Wiklund blev målskyttar.

Det jobbigaste efter lördagens förlust var att fler av lagen i bottenskiktet tog poäng. Inte minst IFK Kungälv, som på sistone fått förstärkning av comeback:ande Ted Skoglund och uppenbarligen blivit några klasser bättre.

Måstematch mot Peace & Love Bandy – då levererade Boltic!

Mötet med seriens formstarkaste lag Peace & Love Bandy (Borlänge Bandy) var säsongens första – men säkert inte sista – riktiga måstematch. Boltic var pressade att vinna. Uppenbarligen tog grabbarna ”kniven på strupen”-situationen på ett bra sätt för Boltic levererar en riktigt bra match inför knappt 150 personer på Tingvallas läktare.

Trots att gästerna kliver upp högt i matchupptakten och direkt gör 0-1 så finns det ingen tvekan i Boltics spel. Man spelar sig enkelt förbi gästernas höga press och får mycket mer yta att anfalla på jämfört med lördagsmatchen. 0-1 förvandlas till 5-1 innan första halvlek är slut sedan Jansson, Nyqvist och Wennerström stått för fina prestationer.

boltic-borlange180114

Direkt i andra halvlek slår gästerna in en hörna, men Boltic viker inte ner sig utan rinner ifrån till 10-2 och har bud på fler mål innan gästerna tröstmålar två gånger i slutskedet. Storsegern förde upp Boltic till 9:e plats i tabellen och med 3 plus i totala målskillnaden, vilket i slutändan kan bli värt mycket. Lika glädjande som segern var, lika nervöst kan vi konstatera att alla ”bottenlagen” förutom Gustavsberg tog en eller två poäng. Så segern innebär förvisso att det bara när några poäng upp till lagen strax framför oss i tabellen, men också att det fortfarande bara är tre poäng ner till nedflyttning.

Nästa helg väntar dubbelmatcher i Närke mot ÖSK Bandy och Nitro Nora. Två lag som är positionerade strax före och efter oss i tabellen. Här är matchen mot Nitro/Nora definitivt en måstematch. Dessutom en svår sådan sedan firma Knutsson och Bryngelsson är i storform och slog Nässjö borta idag. ÖSK blir självklart också riktigt svåra. Efter en formsvacka har de börjat vinna igen.

Nu njuter vi av minnesbilderna från söndagens match på Tingvalla innan vi börjar ladda inför dessa matcher.

Matchrapport för Boltic-Falu BS hittar du här

Matchrapport för Boltic-Peace & Love Bandy hittar du här

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop