Boltic utan chans mot serieledaren

jonas 15:44 4 februari, 2018 Allmänt

Boltic föll med hela 7-1 på Sjöaremossen mot serieledande Frillesås, som nu stormar mot Elitserien. Matchen var dock jämn i en halvlek innan Boltic, som drabbades av tre skador, fick se sig frånåkta av elitseriejagande hemmaspelare.

Årets svåraste match på pappret blev för svår även i praktiken och Boltic inkasserade sin andra raka förlust. Inför matchen var dock tränare Per-Erik Saikoff försiktigt optimistisk.

”Vi har haft en bra träningsvecka och känner efter hemmamötet mot Frillesås (4-4 reds anmärkning) att vi har poängchans.”, sade Saikoff en timme innan match.

Och under första halvlek såg det ganska bra ut. Frillesås var spelförande utan att på något sätt dominera. Bolticdefensiven var tajt och framåt saknades vare sig vilja eller chanser. Ändå hann Frillesås gå upp till 2-0 innan Boltic fick utdelning. I slutet av halvleken sätter Gustav Backman 2-1 och Boltic kan gå till halvtidsvila med en ganska god känsla.

Tyvärr blir upptakten av andra halvlek matchavgörande. Boltic får klara sig utan Joakim Larsson (som gjorde temporär comeback i Eric Molins frånvaro) sedan han sträckt en ljumske och Niklas Nyqvist får ett slag på handen som verkade ta riktigt illa. Samma hand som han skadae förra säsongen och som fick honom att missa massor av matcher.

Detta tvingar Boltic till förändringar och då uppstår viss ostruktur i spelet, vilket hemmalaget snabbt utnyttjar. När Frillesås går fram till 4-1 i början av halvleken är matchen i praktiken avgjord. Sedan tvingas Johannes utgå med ryggsmärtor (som enligt tidiga uppgifter dock inte ska vara så allvarliga). Han ersätts av Zowie som snabbt får kapitulera när hemmalaget gör 5-1. Det hinner bli 7-1 innan matchen är slut.

Fortfarande stor chans att undvika kval – trots två förluster

Vi har sagt det förut: den här säsongen saknas det lite för att rubba topplagen. Glädjande för Boltic var att Nitro/Nora, Kungälv och Gustavsberg förlorade. Om även UNIK förlorar mot Falun i denna omgång så bibehålls marginalen på 4 resp. 6 poäng ner till kval resp nedflyttning. Och med 3 omgångar (6 poäng) kvar att spela om så kan det mycket väl bli så att Boltic inte behöver ta några fler poäng och ändå undviker kval. Men så kan laget och tränarna givetvis inte resonera. Allt fokus måste nu ligga att för egen skraft, utan att snegla på andra lag, säkra kontraktet. Och dessutom se till att avsluta säsongen snyggt.

Nu återstår Kungälv (hemma), Åby/Tjureda (hemma) och Nässjö (borta). Ingen av dessa matcher blir enkel. Boltic har ju svårt för Kungälv och inte minst deras Lukas Persson. Dessutom har Kungälv förstärkt laget under säsongen.  Åby/Tjureda är säsongens utropstecken och Nässjö borta är riktigt tufft. Men låt oss se matchen på lördag 10/2 mot IFK Kungälv som årets höjdpunkt! Där kan vi i princip säkra kontraktet och få revansch efter den svidande förlusten på Skarpe Nord. Vi hoppas på bra uppslutning på läktarna på lördag!

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop