Desperat Kungälv väntar i morgon

jonas 15:23 9 februari, 2018 Allmänt

I morgon väntar en väldigt intressant match på Tingvalla. Boltic kan vid seger helt säkra kontraktet, medan IFK Kungälv med stor sannolikhet kommer att trilla ur Bandyallsvenskan om de förlorar. Gästerna är med andra ord i desperat behov av poäng, vilket borgar för ett fartfylld och sevärd match.  ”Det är roligt med matcher som betyder mycket”, konstaterar Per-Erik Saikoff.

Boltic har inte nått upp i sin önskad nivå de senaste två omgångarna, men har trots två förluster riktigt bra chans att spela i Bandyallsvenskan även nästa år. Det mest oroväckande från förra omgången var att Nyqvist, Gustavsson och comebackande Larsson alla klev av med skador. Men tränare Saikoff kommer nu med glädjande besked.

”Jag räknar med att ha alla spelare redo på lördag. Skadorna var inte så allvarliga och Wennerström som var sjuk i lördags är också redo. I övrigt har vi inte haft några skador eller sjukdomar på övriga spelare under veckan så det känns bra”, säger Saikoff

Maximalt fokus på lördag

Veckan har innehållit flera bra träningar och på lördag coachas laget av både Saikoff, Hanssen och Bergwall.

”Vi vill verkligen skapa maximalt fokus på lördag. Nu är det dags att vi plockar fram vårt fina spel och gör en 100 %-ig insats. Vi har en bra chans att vinna om vi gör allt rätt.”, resonerar Saikoff.

Match på hemmaplan mot nästjumbon borde i normala fall vara en angenäm uppgift för Boltic, men det finns all anledning att vara ödmjuk. Boltic har haft ruggigt svårt för Kungälv och framförallt deras spjutspets Lukas Persson den här säsongen. Både under försäsongen och i inledningen av allsvenskan så kammade Boltic noll mot Kungälv. Och i båda matcherna gjorde nämnde Persson fyra mål. Dessutom har Kungälv förstärkt laget sedan slutet av december via bland annat Ted Skoglund som gjort comeback i den rödvita tröjan. Efter det så har bohuslänningarna tagit en hel del poäng.

”Förlustmatchen på Skarpe Nord var ett riktigt bottennapp av oss. Vi har lärt oss av den matchen men lagt den bakom oss. Kungälv tog ner oss på jorden och nu vill vi ha revansch”, säger Saikoff

Bra yttre förutsättningar

Vädret väntas bli riktigt bra. Nollgradigt och lätt molninghet enligt SMHI. Dessutom kommer ett gäng Kungälv-supporters för att heja på sitt lag vilket säkert, tillsammans med hemmalagets supports, kan skapa en bra inramning.  Vi hoppas att morgondagens viktiga match lockar mer publik än vi sett under de senaste hemmamatcherna.

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop