Full fart framåt när Boltic säkrade kontraktet

jonas 11:10 18 februari, 2018 Allmänt

Boltic satte full fart, tillät sig aldrig att bli ängsliga och spelade istället ut sitt fulla register när Åby/Tjureda besegrades med klara 9-5 (3-2). Boltic bjöd på riktigt fin bandyunderhållning när kontraktet säkrades.

Efter de senaste omgångarnas svaga resultat handlade den gångna träningsveckan mer om samtal och mental träning än att slipa på detaljer i spelet. Ulf Karlsson togs in för mental coachning. Han konstaterade att de flesta i truppen var eniga om att vinnarinstinkten, glöden och gruppdynamiken inte varit 100 %-ig på slutet. Hur stor del Ulf hade i lördagens succé är svårt att säga, men tveklöst är att vi fick se ett blågult hemmalag som vågade satsa. Som inte, trots underläge med både 0-1 och 1-2 i matchupptakten, tvekade. Boltic gick för segern och det märktes.

”Vi gör en bra match idag”

”Det känns som att allt som Ulf, vi ledare och spelarna har gjort under den gångna veckan fick ett bra utfall. Vi gör en bra match idag och visar vilken nivå vi ligger på om individerna och laget är i harmoni”, säger tränare Per-Erik Saikoff.

Boltic, idag anförda av en oerhört bra Niklas Nyqvist, såg till att gå till pausvila med 3-2. Nyqvist själv gjorde ett av målen medan Joakim Jansson – också väldigt bra idag – gjorde två. Det sista kom i halvlekens absoluta slutskede och kändes därför pyskologiskt viktigt.

Andra halvlek en styrkedemonstration

Den andra halvleken skulle bli ännu bättre. Boltic gör omgående 4-2 sedan Ted Wiklund (spelade trots förkylning) hittat fram till Nyqvist. 4-2 och där tar Boltic ett litet grepp om matchen som man sedan aldrig släpper. Åby/Tjureda är ett lag fullt av kvalitet, inte minst personifierat av Filip Bringe och Filip Fransson. Men det var ganska uppenbart att gästerna inte fick till det kollektiva spelet mot ett aggressivt Boltic. Men via ovan nämnda spelare såg man ändå till att hålla sitt lag halvt kvar i matchen. Flera av målen som gästerna gör är klassavslut från distans. Mål som man normalt sett inte ser Johannes släppa in.

Men trots gästernas fina skytte så är andra halvlek en styrkedemonstration av Boltic. Aggressivt försvarsspel över hela planen och ett väldigt varierat anfallsspel både centralt och längs kanterna. Pigga ben hos Backman, McIntyre- Andersson och flera av Boltics offensiva spelare. Matchen avgörs definitivt i mitten av halvleken vid ställningen 5-3, när Boltic gör ett straffmål (Skjöld) och ett hörnmål (Backman på tredjeretur). Resten av matchen är en uppvisning i offensiv bandy av båda lagen. Hemmasäsongen ”stängs” målmässigt av veteranen Niclas Andersson som kommer fri och säkert placerar in 9-5.

”Niklas Nyqvist är enormt bra idag. Och jag tycker hela laget presterar på hög nivå. Efter matchen pratade jag med några ledare i Åby/Tjureda och de kunde inte begripa att vi inte ligger högre upp i tabellen”, säger en nöjd Saikoff.

boltic-aby 180217-2

Boltic upp två tabellplaceringar

Segern tar upp Boltic på 10:e plats i tabellen – förbi Örebro och Tranås – och säkrar definitivt kontraktet. Det gör att grabbarna kan resa till Småland för match mot Nässjö om en vecka och spela säsongens sista match utan press.

Vi kan väl redan nu kosta på oss en kort summering av säsongen och att en 10:e plats skulle vara en godkänd placering av ett Boltic som hade ganska lätt mot norrlagen, men oväntat svårt mot söderlagen. Boltic tappar ovanligt många poäng i slutet av matcherna, vilket successivt förstörde chanserna att jaga det övre kvalstrecket. Samtidigt har spelet totalt sett varit för ojämnt för att Boltic skulle kunna ha hävdat sig i ett elitseriekval. Boltic i form är med dagens trupp ett topp 5-lag. Boltic ur form är på gränsen till nedflyttningskandidat.

Vi kan också konstatera att Bandyallsvenskan totalt sett måste betraktas som en sportslig succé med en jämn tabell och därmed spänning in på målsnöret.

Målskyttar:

  • Jansson 3
  • Nyqvist 3
  • Backman 1
  • Andersson 1
  • Skjöld 1

Matchrapport hittar du här.

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop