Magplask avslutade säsongen

IF Boltic 15:52 25 februari, 2018 Allmänt

 

För Nässjö låg en kvalplats till elitserien i potten. För Boltic inte mycket mer än äran. Skillnaden i motivation visade sig både på isen och på resultattavlan – smålänningarna krossade Boltic med hela 9-1 (3-1).

Nej, säsongens sista match blev verkligen ingen höjdare för Boltic. Kanske en av årets sämsta insatser. Laget hängde hyfsat med i 45 minuter, men när Nässjö satte fart verkade Boltic redan ha satt sig på bussen hem till Karlstad. Anförda av unge Linus Nilsson (fyra mål) rann Nässjö ifrån efter paus. 3-1 blev 7-1 på lite drygt tio minuter. Mycket mer finns inte att säga om matchen, Nässjö var bättre i allt. Enda ljusglimten var att junioren Christopher McIntyre-Andersson gjorde Boltics mål, hans första för säsongen.

Nässjö hade en desto roligare eftermiddag. I och med segern knep man den andra kvalplatsen, bakom Frillesås och Falun.

För tränare Per-Erik Saikoff var det här också avslutningen på en lång tränarkarriär. Han hade innan match aviserat att han slutar. Vi återkommer senare under veckan med en intervju med Saikoff och en längre summering av säsongen. Då får vi också börja blicka framåt mot en ny säsong. Det är trots allt bara i runda slängar sju och en halv månad kvar tills det börjar igen…

>> Matchrapport

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop