Saikoff summerar svajig säsong

IF Boltic 11:20 28 februari, 2018 Allmänt

Lysande prestationer har varvats med riktiga bottennapp. Drömmar om elitserien har snabbt förbytts till känslan av division 1. När vi nu summerar säsongen konstaterar huvudtränaren Per-Erik Saikoff:
– Vi har varit alldeles för mycket upp och ner. Vi måste höja lägstanivån och bli mer professionella i allt, säger han.

Säsongsavslutningen mot Nässjö blev inte mycket att skriva hem om. Boltic hängde skapligt med i första halvlek, även om det var hemmalaget som hela tiden höll i taktpinnen. Även i inledningen av andra höll Boltic hyfsat jämna steg. Men, när 4-1 kom blev det botten ur.

– Efter det var det bara att spela av matchen och försöka hålla nere siffrorna. Det märktes att Nässjö hade mycket mer att spela för än vad vi hade, säger Saikoff.

– Gustav Backman var borta och när Ted Wiklund tidigt fick kliva ner i speltid med ljumskkänningar blev vi kort om folk och det gjorde att vi inte orkade, säger Saikoff.

När domaren blåste av stod det 9-1 på tavlan. Nässjö knep därmed en kvalplats till elitserien. Boltic slutar på tionde plats i tabellen.

Hur summerar du säsongen?
 Vi har varvat några riktiga toppmatcher, som mot Västanfors och Ljusdal hemma på Tingvalla, med riktiga bottennapp. Borta mot Kungälv var till exempel ruskigt dåligt, säger Saikoff.
– Vi är lite för beroende av några få spelare, som Ted och Nyqvist. När de inte kommer upp i sin normala nivå så blir vi lite för tama i offensiven.
– Ser vi till vår taktik har vi fått anpassa oss efter det spelarmaterial vi har. Idealiskt skulle vi vilja ligga högre upp och pressa motståndarna, men det har vi inte riktigt orkat med i hela matcher, säger Saikoff.

Vad behöver det till för förändringar som du ser det?
– Vi behöver träna ännu mer, både klassisk försäsongsträning, mental träning och att spelarna tar ett större ansvar över den individuella träningen. Det hänger såklart ihop med att vi behöver bli mer professionella och öka spelarbudgeten. Då kan vi också ställa större krav på de spelare som är med, säger Saikoff.

Trots en del kritik finns det positiva bitar att lyfta fram, enligt Saikoff. Flera spelare har tagit kliv i sina karriärer och mer rutinerade spelare fortsätter att prestera.
– Filip Pallin och Christopher McIntyre-Andersson tycker jag båda två gör en bra säsong. Pallin gör alltid sitt jobb och Christopher har tagit stora steg, även om det finns bitar kvar att jobba med.
– Sedan har vi spelare som är väldigt stabila i princip rakt igen; Ted Wiklund, Niclas Nyqvist, Johannes Gustavsson i mål och Erik Wallman är viktiga för oss, säger Saikoff.

Hur är läget i truppen?

– Vi har börjat prata med de befintliga spelarna om förlängningar. Vi för också samtal med 2-3 spelare utifrån som känns spännande. Men vi är inte riktigt framme så att vi kan avslöja vilka spelare det handlar om. Som jag ser det behöver vi få in fem nya spelare.

Du har meddelat att det här var din sista match som tränare. Vad händer nu?
– Det stämmer. Men jag kommer vara kvar i föreningen och hjälpa till. Framför allt på marknadssidan. Boltic är klubben i mitt hjärta och jag vill självklart hjälpa till med det jag kan, säger Saikoff.

Boltics säsong i siffror

Klicka för att få upp i helskärm

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop