Spöket Kungälv stoppade Boltic

jonas 11:00 12 februari, 2018 Allmänt

Boltic hade chans att säkra kontraktet under lördagens match på Tingvalla. Men precis som under tidigare möten denna säsong med IFK Kungälv så får Boltic inte spelet att stämma. 0-0 efter en första halvlek som var ganska chansfattig, men med visst spelövertag för Boltic blev till slut 1-5 sedan Kungälv dominerat i andra.

Inför matchen, på den sponsorträff som arrangerades, varnade Per-Erik Saikoff främst för Mikael Lindberg och Lukas Persson i Kungälv. Två spelare som håller elitserieklass och som burit sitt Kungälv under den upphämtning som laget gjort sedan slutet av december.

”Vi måste ligga tätt på dem hela matchen. Om vi kan få bort dem från Kungälvs anfallsspel och om vi själva kan ha bra fart på skridskorna när vi anfaller så tror jag vi vinner”, sa Saikoff.

Oförutsägbart Boltic på hemmaplan

Men så blev det alltså inte. Spelet på Tingvalla i år har varit väldigt märkligt och oförutsägbart. Den ena matchen spelar Boltic riktigt fin bandy, känns nästan som ett topplag och vinner med tvåsiffrigt (Västanfors och Borlänge), för att nästa match inte alls komma upp i nivå. Lördagens match var ett riktigt bottennapp där hemmaspelarna förvisso gör en helt okej första halvlek och skapar en del halvchanser. Bland annat får Boltic straff efter knappt tio minuter, men Sköld skjuter rakt på målvakten.

Men under den andra halvleken såg hemmalaget halvt paralyserade ut stundtals. Inga åkningar, ingen som vågade gå på attack och därtill ett försvarsspel som inte alls var lita tajt som i första halvlek. Ganska snabbt går Kungälv fram till 0-2 vilket sedan står sig ganska länge. I det skedet har Boltic en hörna i stolpen, men marginalerna är inte riktigt med de blågula. När Kungälv gör 0-3 känns det faktiskt avgjort. Slutresultatet skrivs till 1-5 sedan FIlip Pallin sett till att Boltic inte gått mållösa från matchen. Målskyttar i Kungälv: jodå, Lindberg och Persson stod för fyra av målen.

Det ska tilläggas att det Kungälv som vi fick se idag är ett klart bättre lag än vad tabellen visar. Laget har tagit mycketpoäng senaste tio omgångarna och är egentligen för bra för att åka ur allsvenskan. Men trots lagets fina spel i lördags så finns stor risk att bohuslänningarna inte tar sig upp över nedflyttningsstrecket där UNIK och Nitro/Nora befinner sig.

Fortfarande allt i egna händer

I och med lördagens förlust, den tredje raka, så är Boltic på allvar indragna i streckdramatiken. Boltic har dock fortfarande allt i egna händer och kan i teorin undvika både nedflyttning och kval även om det skulle bli två förluster i de avslutande omgångarna. Men det troliga är att grabbarna MÅSTE besegra Åby/Tjureda på lördag för att inte tvingas åka ner till Nässjö i sista omgången och ta poäng där.

Det är närmast förbryllande att Boltic tagit så gott som alla sina poäng mot norrlag och ännu inte vunnit mot ett söderlag. Det är en trend som måste brytas på lördag när ett Åby, som redan är klara för nästa säsongs Bandyallsvenska, kommer på besök.

Tar hjälp av Ulf Karlsson

Efter matchen tog spelarna och tränarstaben gemensamt beslutet att ta in extern hjälp för att få lite mental coachning. Ulf Karlsson, före detta förbundskaptenen i friidrott, kliver in och kör några ”mental coachning”-pass nu i veckan. Ulf har tidigare hjälp Boltic kring fysträning så han är inget okänt ansikte nere på Tingvalla.

”Vi måste försöka komma ur det läge vi befinner oss i. Det har låst sig och allt sitter i huvudet. Vi måste hitta tillbaks till vårt spel omgående”, konstaterar Saikoff.

 

Målskyttar:

  • Filip Pallin

Matchrapport hittar du här.

 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop