Landslagsmeriterade nyförvärv förstärker – Wiklund förlänger

IF Boltic 18:29 6 april, 2018 Allmänt

Boltic presenterade tre supernyheter på fredag eftermiddag: Landslagsmeriterade Andreas Eriksson och Karl Bergstrand förstärker truppen. Samtidigt har Ted Wiklund skrivit på för en ny säsong.

Läs mer:
VF: Boltic värvar dubbelt – nyckelspelare stannar

Sveriges Radio: Direktsändning i P4 Värmland

Det var muntert värre i klubbstugan när Boltic kallade till presskonferens. Inte så konstigt med tanke på att man hade tre riktigt kul nyheter att presentera. Ordförande Erik Ramström sträckte lite extra på sig när han inledde:

– Vi är i ett bra läge i föreningen. Vi har en ekonomisk stabilitet och går mot en ny säsong med plusresultat. Vi börjar sätta en bra organisation och nu känner vi att det är läge att spänna bågen även sportsligt, sa Ramström.

De två nyförvärven hämtas från söder om Vänern.

andreas och karl

Andreas Eriksson, med en dryg handfull säsonger i Gripen i bagaget, varav två i elitserien. Var en av seriens bättre spelare på sin position i vintras. Han tystade bland annat Tingvalla när han i 98:e (!) minuten kvitterade för sitt Gripen.

– När Boltic hörde av sig var det inget att fundera på. Min sambo flyttade till Karlstad för att plugga och det kändes jättekul när erbjudandet kom, säger Andreas Eriksson som fyller 23 i maj.

– Boltic är på väg uppåt och jag tror att det här kan bli en riktigt kul säsong.

Carl Bergstrand kommer från Villa-Lidköping. Han har tränat med A-laget och LAIK men har mestadels spelat i klubbens J20-lag. Förra säsongen var han med i det svenska laget i P19-VM.

– Jag vill testa något nytt och få chansen att spela A-lagsbandy. Jag ser bara möjligheter med den här flytten, säger 20-årige Bergstrand.

För Ted Wiklund blir det alltså ytterligare minst en säsong i Boltic. Han tackade nej till erbjudanden från seriekonkurrenter.

– Det är klart att det väger in att vi får in spetsspelare. Jag tror att det här är vad som behövs för att vi ska kunna ta ett eller ett par kliv till nästa säsong, säger Ted.

Ordförande Ramström sammanfattade – och blickade framåt:

– Vi för diskussioner med ett par spelare till som också skulle innebära rejäla förstärkningar till truppen. Om alla bitar faller på plats ser det väldigt, väldigt intressant ut.

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop