”Jag vill ha offensiv och rolig bandy”

jonas 13:20 3 juli, 2018 Allmänt

tomas-rosdahl-webb

Tomas Rosdahl är Boltics nye huvudtränare och han ser fram emot nya tränaruppdraget

– Jag vill ha offensiv och rolig bandy.

När Bolticredaktionen träffar Tomas för en lunch kommer han direkt från Örebro.

– Det kommer bli en hel del sådana turer innan vi flyttar hit 1 oktober, jag sambon och nytillskottet på sex månader. Jag har två vuxna barn också, på 21 och 26, berättar han.

Trots att det var ganska längesedan han bodde i Ljusdal avslöjar dialekten hans uppväxt.

– Jag började spela bandy när jag var sex-sju år. Det blev två säsonger i Bollnäs, sen tillbaka till Ljusdal. Efter det spel i Selånger och sen tillbaka till Ljusdal igen. -95 flyttade jag till Norge där jag spelade i fyra säsonger.

Tomas blev så småningom även tränare för Stabaeks A-lag och fram till 2014 tränade han, förutom flera olika lag i Stabaek, även Norges U17- och U19 lag.

– När min son började på hockeygymnasium i Västerås följde jag med och fick då frågan om jag ville bli tränare för VSK:s 18-åringar. Jag hade saknat bandyn och blev väldigt glad över att få komma in i sporten igen. Vi vann Svenska cupen och blev tvåa i SM. Jag fick mycket bra skolning i Västerås, det är en kanonklubb där jag fick utveckla mig.

I fjol tränade han Örebro (som gästar Tingvalla på annandagen).

Vad är skillnaden mellan att träna ungdomar och A-lag?

– Jag slipper föräldrar som ringer hem, svarar han och skrattar.

Vad är det bästa med att vara tränare?

– Gemenskapen, skitsnacket i omklädningsrummet. Jag har fått så mycket av idrotten och jag vill ge något tillbaka, det känns naturligt.

När Boltics Erik Ramström kontaktade Tomas med frågan om att bli huvudtränare var det inte svårt att tacka nej.

– Det är ett bra defensivt lag. Efter sommaren ska jag få träffa hela laget. Jag snackar alltid med ett lag en och en. Då får jag veta vad de tycker och tänker, vad de vill, vilken position de helst vill spela på och liknande, ett personligt samtal.

 

”Bra kommunikation är viktigt”

Vilka är dina styrkor som tränare?

– Jag vill ha offensiv bandy. Samtidigt måste man fixa det defensivt, men jag vill ha offensiv och rolig bandy. Som person är jag ödmjuk, ärlig och rakt fram. Jag kör aldrig mitt eget race, utan lyssnar alltid. Jag lägger ner mycket energi personligen och jag hoppas att de andra också gör det. Bra kommunikation med spelarna är viktigt.

Tomas förhoppning är två assisterande tränare – gärna Pål Hanssen som en av dem.

– Jag har känt Pål i tjugo år, jag var tränare för honom en gång i tiden.

Vad tror du om säsongen?

– Det är svårt att säga innan jag träffat laget. Men det ska bli riktigt roligt. Det är många lag i Allsvenska som skuggsatsar. Det kommer bli tuffa matcher hela tiden, det kommer bli sjukt jämt.

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop