Truppen börjar ta form. Arvid och Albin senaste nyförvärven.

jonas 15:41 8 augusti, 2018 Allmänt

Denna vecka drar den kollektiva träningen igång, ledd av nye tränaren Tomas Rosdahl. Pål Hanssen och Ryno Lindqvist kommer att forsätta i sina roller som assisterande tränare och Peter Johansson som lagledare.

I slutet av förra veckan blev det klart att Arvid Larsson Niberius och Albin Ottosson förstärker IF Boltic. Arvid, med meriter från P-landslag och fostrad i IFK Motala, representerade Finspång senaste säsongen. I vintras blev det 13 poäng för Finspång som slutade tvåa efter Katrineholm. Albin Ottosson vann SM-guld med Vetlanda BK:s J20-lag i våras och spelade dessutom a-lagsbandy med Stjärnan i division 1 och producerade där 19 poäng.

”Det är två unga spelare med gedigen bandyfostran som vi tror kommer passa väl in i laget”, säger avgående ordföranden Erik Ramström.

”Vi får in mycket speed och ungdomlig entusiasm i laget och jag tror att vi har riktigt bra möjligheter att skapa ett lag som konkurrerar på övre halvan i vinter”, fortsätter Ramström.

16 spelare klara. Några återstår.

I nuläget har IF Boltic 16 spelare kontrakterade, vilka framgår enligt listan nedan. Bland de senaste som valt att skriva på återfinns de offensiva pjästerna Joakim Jansson och Filip Pallin. De spelare som inte har skrivit på än är Jonas Wennerström, Marcus Elfström och Anton Torehammar. Dessutom har Lars Edvartsen valt att lägga skridskorna på hyllan.

”Jag hoppas vekligen att både Jonas, Marcus och Anton väljer att vara med i vinter. De är de sista pusselbitarna som vi jobbar med just nu. Och så vill jag passa på att tacka Lars för hans insatser i vintras.”, säger Ramström innan han sätter sig på ett flygplan ner till Italien för en veckas semester.

IF Boltics a-trupp i skrivande stund:

 1. Karl Bergstrand – Villa Lidköping
 2. Andreas Eriksson – Gripen
 3. Simon Främgård – Hamar
 4. Lucas Hovlund – Motala
 5. Arvid Larsson Niberius – Motala/Finspång
 6. Albin Ottosson – Vetlanda/Stjärnan
 7. Christoffer Mcintyre Andersson
 8. Gustav Backman
 9. Johannes Gustavsson
 10. Erik Wallman
 11. Mattias Svensson
 12. Filip Pallin
 13. Johan Hesselbom
 14. Ted Wiklund
 15. Christian Thellin
 16. Joakim Jansson

Webbredaktionen återkommer inom kort med dels en genomgång av vinterns allsvenska spelschema (som börjar med ovanligt många bortamatcher), dels med ett reportage från något eller några träningspass. Ska bli kul att lära känna alla våra nyförvärv och höra om deras känslor inför att representera blågula IF Boltic.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop