Förlust mot Gripen med 8-5

jonas 10:02 24 september, 2018 Allmänt

Det blev förlust även i den andra matchen i Supercupen när Boltic mötte Gripen i Sparbanken Lidköping Arena. Trots en fin första halvlek där Boltic gick till pausvila med ledning 3-2 så blev det förlust med 8-5 sedan Boltic tappat en del i sitt defensiva spel i andra halvlek. Ändå en match med flera ljusglimtar. Bland annat mål och två assists från Arvid Larsson Niberius.

Årets Boltic har en låg snittålder. Hela sex spelare är under 21 år. Ur Boltic-hänseende är det ovanligt ungt. Och vi ser redan tydliga tendenser att flera av de unga spelarna kommer ta plats i vinter. Utöver ovan nämnde Niberius Larsson så noterades även Christoffer McIntyre Andersson och Lucas Hovlund i målprotokollet mot Gripen.

Matchen mot Gripen var en typisk försäsongsmatch med många bolltapp och passningar som inte riktigt satt där de skulle. Men också en match där vi såg två lag som börjar hitta vissa linjer i sitt spel. Gripen, som varit något av en dominant i Allsvenskan, är tippade som ett lag för övre tredjedelen i serien även i år. Men i första halvlek är det Boltic som successivt tar kommandot och driver upp tempot. Efter ett tidigt ledningsmål för Boltic av Arvid Larsson Niberius så gör Gripen två mål innan Boltic sedan via Backman och McIntyre Andersson återtar ledningen. I slutet av halvleken trycker Boltic på rejält, tvingar Gripen till flera utvisningar och hinner missa en straff (Jansson) i halvlekens slutskede.

Andra halvleken är inte lika bra av Boltic och samtidigt kommer Gripen ut med lite tydligare linjer i sitt spel. Ledning 3-2 omvandlas till underläge 3-5 under första kvarten. Sedan följs lagen åt i målprotokollet fram till slutresultatet. Boltics två mål i andra halvlek görs av Joakim Jansson och Lucas Hovlund.

Nu väntar en sista match i Supercupen mot ÖSK Bandy nästa helg. Men i och med de två inledande förlusterna så kommer Boltic inte att avancera till semifinal. Men matchen mot ÖSK blir ändå intressant då Boltic och ÖSK slutade på ungefär samma poäng i förra årets serie. Intressant att se hur lagen står sig i jämförelse med varandra just nu.

 

 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop