Knapp förlust i säsongsdebuten

jonas 21:22 18 september, 2018 Allmänt

Boltic inledde årets försäsong med att förlora med 5-3 mot IFK Kungälv i den allsvenska så kallade ”Supercupen” som inleddes nu i helgen. (Vi på redaktionen beklagar att vi är lite sena i rapporteringen denna gång.) I de blågula fick Andreas Eriksson, lagkapten denna match, göra sitt första mål. Backman och Jansson gjorde också var sitt mål.

Ja, så var säsongsdebuten avklarad och den var helt okej sett över 90 minuter. Boltic har ett gediget jobb framför sig att bygga ihop årets spännande trupp till ett homogent lag. Många nya killar i laget som ska hitta ett gemensamt spel under nye tränaren Tomas Rosdahl.

Lukas Persson avgjorde. Igen.

Boltic var i underläge större delen av matchen men jagade ikapp till 4-3 i andra halvlek innan avgörande 5-3 kom på slutet. Sin vana trogen mot Boltic så var Kungälvs Lukas Persson dominant. Fyra mål av Persson som verkligen gillar att möta Boltic. Matchen var totalt sett ganska jämn. Boltic skapar sju hörnor mot Kungälvs fem. Båda lagen har sju skott på mål.

Någon djuplodad analys är ingen större idé att göra efter denna match. Många fina intentioner. Mycket speed och energi. Men också mycket kvar att jobba med i det kollektiva spelet. Skönt att säsongen är igång!

Boltic bokade till ExTe Cupen

En nyhet är att Boltic anmält sig till Exte Cupen i Ljusdag 18-20/10. Där väntar ett gäng bra träningsmatcher som komplement till Supercupen och de andra inbokade träningsmatcherna (som du finner här)

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop