Kryss mot ÖSK. Rosdahl nöjd efter Supercupen

jonas 22:27 30 september, 2018 Allmänt

Allsvenska Supercupen avslutades med en enpoängaren. Trots två förluster är tränare Tomas Rosdahl nöjd med cupen.

Vi har spelat riktigt bra.

Söndagens match mot Örebro var den sista av tre. Laget hade två förluster i bagaget – 3-5 mot Kungälv och 5-8 mot Gripen. Örebro gjorde det första målet. Boltic kvitterade men ÖSK gjorde 2-1 fem minuter senare. På hörna kvitterade Boltic på nytt och en ny hörna gav laget ledning. Strax innan paus satte Christan Thellin 4-2.

– Vi spelar bra. Men i andra halvlek orkar vi inte. Vi spelar med två avbytare och har en spelare skadad och det blir några personliga misstag, beskriver Tomas Rosdahl matchen och syftar på att ÖSK kunde reducera och på stopptid kvittera till 4-4. Dessutom vann ÖSK den straffläggning som följde. Men den var av akademiskt intresse då det inte stod någon finalplats på spel för något av lagen.

Hur sammanfattar du Supercupen?

– Vi gör det bra, jag är jättenöjd med spelet och våra nya spelare har tagit stora kliv. De andra lagen har andra förutsättningar än vad vi har, de har tränat länge. Men vi blir bara bättre och bättre ju längre säsongen går.

Hur är teamet med nya spelare och dig som ny tränare?

– De etablerade spelarna har tagit de nya åt sig fantastiskt bra. Vibbarna i omklädningsrummet och tongångarna är jättebra. Det är ett ungt lag vi har, men de äldre rutinerade har tagit emot de nya med öppna armar. Fortsätter det så tror jag det blir riktigt skoj.

Tomas har hittills pendlat från Örebro, varför han inte kunnat delta på alla träningar. Men från första oktober är han Karlstadsbo.

– Det funkar riktigt bra med spelare, ledare och materialare, kommenterar Rosdahl första tiden som tränare.

– Vi har jättemycket att bygga på. De andra lagen har mer matcher och träningar, men jag är inte orolig för det. Vi kommer att vara förbereda när serien drar i gång.

 

Mål:

1-1 Karl Bergstrand, ass Lucas Hovlund

2-2 Ted Wiklund, ass Andreas Eriksson

2-3 Gustav Backman, ass Andreas Eriksson

2-4 Christian Thellin, ass Lucas Hovlund

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop