En oviss säsong . Och ett märkligt spelschema.

jonas 23:30 25 oktober, 2018 Allmänt

 

Boltic bygger nytt. Med en ovanligt ung trupp. ”Gamla Boltic” värvade etablerade spelare. Nya Boltic gör tvärtom. Det känns sunt, spännande och givetvis aningen ovisst.

Försäsongen ger sällan tydliga svar. Boltic har en tendens att vara ”late bloomers”. Ju längre säsongen lider, desto fler segrar får vi se. I år har träningskamperna varit som förväntat. Några segrar. Aningen fler förluster. Precis så som det brukar se ut. I synnerhet säsonger som denna när många nya spelare ska hitta rätt i lagbygget och dessutom under ledning av en ny tränare.

Smått absurda sex av sju matcher på bortaplan!

Ovissheten om var unga Boltic står och vetskapen om att vi inleder med smått absurda sex av sju matcher på bortaplan gör att vi får leva med hotbilden att lagets tabellplacering kan se ”skakig” ut en bra bit in på säsongen. Om vi ska vara realistiska.

Men skit i det. Tuffa sportsliga utmaningar är vi Bolticvänner vana vid. Så ska det vara! Men lite trist att spelschemat gör det svårt för bandypubliken. Först nästan inga matcher alls. Sedan en period i december-januari där matcherna kommer lika tätt som vägbyggena i Karlstad city. Visst. Vi ultratrogna supporters kommer till Tingvalla även om seriemakarna lägger alla hemmamatcher 12 dagar på raken med matchstart klockan 23. Men för övriga – den så kallade breddpubliken – som kan göra att publiksiffran blir 500 istället för 250 funkar det inte så.

Nåväl. Lägg inte kraft på det som inte går att påverka. Fånga dagen. Se möjligheterna. Och allt vad det nu heter. Bandymatcher ska spelas och bandykalas kommer det att bli.

Positiva listan

Låt oss lyfta allt positivt. Här paketerat i en liten behändig punktlista:

  • Annansagsbandy på Tingvalla.
  • Gratismatch 9/2 mot Gripen med sponsorer och privarpersoner som betalar för varje åskådare. (Chans till fin intäkt och bra drag. Mer info kommer snart.)
  • Kul nykomlingar i serien. Framförallt AIK. Välkomna! Vi får se om ni pallar att vara favoriter tillsammans med Ljusdal. 😉
  • Härligt med ett ungt lag med en grym potential och att stommen från tidigare säsonger är nästan intakt.
  • ”Snart” blir det inomhushall så varje besök på Tingvalla fram tills dess ger dig chansen att bygga på ditt nostalgibibliotek av anektoder att berätta för barnbarnen. ”När jag var ung fanns här inget tak. Bara halvruttna läktare och en jäkla gemenskap.”

Boltic är mer än ett elitlag

Positiva punktlistan kan göras längre, men vi nöjer oss där. Och avslutar med att blicka förbi vårt a-lag. Där spirar ungdomsbandyn och skridskokul i Boltics regi och även via Karlstad Bandys fina ungdomsverksamhet. I tider där det börjar bli nästan otillgängligt dyrt att hålla på med andra vintersporter, inte bara hockey, är nog bandyn en av de mest tillgängliga lagsporterna just nu. Hoppas att trenden fortsätter där allt fler tjejer och killar testar bandy. Boltic ska definitivt vara med och jobba för att vintern i Karlstad blir lite ljusare och med gemenskap och öppenhet som värdegrund.

Organisatoriskt händer också en hel del spännande i Boltic. Sören Strömberg är ny som ordförande och hans erfarenheter och glöd kommer bli viktig. (Och all heder åt avgående Erik Ramström som gjort ett hästjobb!) Rickard Nilsson är också ny i styrelsen och kommer bidra med struktur och pondus. Fortfarande är dock Boltic en väldigt liten förening med för få ideella krafter som hjälper till. Personligen kan jag inte fatta att det i princip inte finns någon av våra gamla hjältar från 1980-talet som är engagerade. Det skulle betyda så oerhört mycket för själ och identitet i föreningen.

Men samtidigt har vi ett jäkla fint gäng! Allt från våra hjältar ”old boys” som drar in fina pengar till föreningen genom att jobba på festivaler, bomässor osv. Till hela vårt ”crew” som ser till att kiosker, entréer och säkerhet funkar under våra hemmamatcher. Och så givetvis alla grymma personer kring både a-laget och ungdomslagen som ser till att små och stora bandylirare kan skrinna ut på Tingvallas is med slipade skridskor och allt annat som krävs för att kunna träna och leka bandy.

Match mot Kungälv på julafton?

Snart dags för säsongsstart. Vi får se om den tänkta premiären i Kungälv blir av. Isläget ser bekymmersamt ut på västkusten. (Vilken skräll!) Återstår att se när den matchen spelas istället. Kanske julafton? När det gäller schemaläggningen är det inget som förvånar mig lägre.

//

Jonas Aronsson

webbredaktionen

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop