En vinst, en förlust efter helgens matcher

jonas 08:54 8 oktober, 2018 Allmänt

Boltic avverkade två träningsmatcher under helgen. Först Västanfors (i Västerås) och sedan Nitro/Nora (i Örebro) under söndagen. Totalt sett visade Boltic upp ganska bra spel och tendenser även om utfallet i de båda matcherna blev helt olika.

Matchen mot Västanfors blev en resultatmässig besvikelse. Förlust med 3-1 mot ett Västanfors som fram till mötet med Boltic haft idel förluster under försäsongen. Men i denna match spelar dels Västanfors ett stabilt försvarsspel, dels så låser det sig i offensiven för Boltic. Våra grabbar skarar förvisso mängder med chanser och håller ihop defensiven ganska bra, men har förtvivlat svårt att få in bollen. Det är bara Backman som har lyckan med sig när han reducerar till 3-1 i andra halvlek. Så totalt sett ingen jättebra träningsmatch.

Söndagens möte mot Nitro/Nora blev något av en motreaktion. Nu lossnar målskyttet och med bibehållen skärpa i defensiven när Boltic vinner med 7-2. Nitro/Nora, som precis missade kvalstrecket till Superallsvenskan i våras, är inget stryklag. Bla besegrade man Västanfors klart för några veckor sedan. Så detta var en match som gav positiva vibbar inför fortsättningen. Så här kommenterar tränare Rosdahl matchen mot Nitro/Nora:

– En bra genomförd match, sammanfattar Tomas Rosdahl.

Det var många bra individuella prestationer under söndagens träningsmatch mot Nitro/Nora i Behrn Arena i Örebro.
– Skönt med en seger! Vi hade många bra målchanser mot Västanfors, i dag hade vi bättre utdelning på våra målchanser, säger tränare Rosdahl.
Varje match är en möjlighet att få spela på stor plan och är ett steg närmare seriepremiären.
– Vi vet att vi är ett bra lag och nu försöker vi få till helheten, framför allt inför serien.

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop