Lyckat genrep, 10-2, mot Blåsut

jonas 13:16 28 oktober, 2018 Allmänt

Boltic spelade under lördagen en träningsmatch mot Blåsut. Västgötarna var snubblande nära att kvala in till Bandyallsvenskan i våras men fick ge sig mot Kungälv och Katrineholm. Boltic mönstrade ordinarie lag medan Blåsut saknade några spelare. Känslan inför match var att Boltic borde kunna äga en match som denna. Och så blev det. Matchen slutade 10-2 (2-1) till Boltic,

Inledningen av matchen var ganska jämn. Boltic skapar flest chanser och har mest boll, men är lite passiva i pressen när hemmalaget bygger upp sitt spel.

”Jag tycker inte att vi får upp farten riktigt i den första halvleken utan går ner i deras tempo.”, säger Ted Wiklund.

Trots tempofattigt spel går Boltic till pausvila med en uddamålsledning, 2-1, sedan Gustav Backman och Simon Främgård hittat rätt.

Bättre fart i andra halvlek

”Direkt i den andra halvleken kliver vi upp högre i plan, precis som vi pratat om. Det gav utdelning direkt”, säger Ted.

Jo, det blev verkligen proppen ur i den andra halvleken. På knappt tio minuter i halvlekens inledning gör Boltic fyra mål och avgör matchen. Detta efter ett frislag av Backman, hörnmål av Arvid Larsson-Niberius och Karl Bergstrand, samt ett fint spelmål av Joakim Jansson.

Boltic fortsätter sedan att trumma på. Jonas Wennerström pangar in ett frislag och en hörna och i slutet av matchen får två av Boltics bästa spelare, Andreas Eriksson och Gustav Backman, avsluta målskyttet med sina 2-9 och 2-10. Att Boltic bränner två straffar i slutskedet spelar mindre roll.

”Det känns bra att vi gör många mål på fasta situationer. För min egen del kändes det okej, men idag var Blåsut inget vidare motstånd. Nu känns det roligt att de riktiga matcherna snart drar igång och att vi nu kan få börja träna på Tingvalla”, avslutar Ted Wiklund

Målskyttar:

  • Backman 3
  • Wennerström 2
  • Larsson-Niberius 1
  • Främgård 1
  • Bergstrand 1
  • Jansson 1
  • Eriksson 1

 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop