Rosdahl summerar ExTe-cupen

jonas 13:00 22 oktober, 2018 Allmänt

ExTe-Cupen avslutades med revansch mot AIK, efter tre inledande förluster. Tomas Rosdahl sammanfattar cupen som bra träning och en möjlighet att stärka truppens lagkänsla.

 

ExTe-Cupen i Ljusdal inleddes med förlust mot nykomlingen, tillika favoriterna, i Allsvenskan AIK Bandy.

– Efter första halvlek stod det 0-1. Vi hade några halvchanser, men vi hann inte riktigt med tempomässigt. Andra halvlek var bättre och vi tryckte tillbaka dem bra. Jag tog time out och vi ändrade på några saker. Men de kontrade med en minut kvar till 0-2. Det var en bra match, med bra tempo.

Svag insats mot Stabaek

Matchen mot Stabæk funkade mindre bra. Trots att Boltic tidigt satte press på de norska mästarna blev det en storförlust.

– De första tio gjorde vi riktigt bra. Vi hade chans att göra både 2-0 och 3-0, hade vi gjort det hade vi stängt matchen. Vi blev lite deppade och de fick energi. Vi orkade helt enkelt inte. Vi gjorde rätt och slätt en dålig match, den sämsta hittills. Men gör vi misstagen nu så lär vi oss vad vi inte ska göra i serien, säger tränare Rosdahl.

Vodnik är ett ryskt topplag och det lag som vann hela cupen. Boltic fick in ett mål mot Vodniks åtta.

– Innan matchen fick grabbarna bestämma ett antal punkter som vi skulle fokusera på och vi gjorde en ganska bra match. Det här laget är topp fyra i Ryssland, det är inte konstigt att vi inte vann.

En riktigt bra avslutande match

Den avslutande matchen handlade om femteplats. Boltic mötte AIK på nytt och vann med 3-2.

– Efter Vodnik var inställningen en helt annan. Det blev en riktigt bra match och vi tog revansch. Grabbarna var så glada, det var så viktigt att vi fick med oss det från turneringen.

Rosdahl beskriver att han hela tiden ser framsteg. Spelarna blir bättre och bättre. Han berömmer på nytt de etablerade spelarnas förmåga att ta hand om nyförvärven.

– Gruppen känns otroligt bra och det tror jag man kommer långt på. Att åka iväg så här, torsdag till lördag, och bo tillsammans, det är viktigt. Det skapar laget.

Till helgen är det dags för den sista träningsmatchen innan serien drar igång. Boltic åker till Vänersborg för att möta division 1-laget Blåsut BK.

Vad har ni kvar att slipa på innan seriestarten?

– Vi väntar på att få is så att vi kan träna lite olika moment på stor plan. Jag tycker att laget ser redo ut. Vi tar det lugnt, bygger för framtiden och ser långsiktigt. Vindarna är positiva.

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop