Intervju med Andreas Eriksson: ”Jag trivs grymt bra med laget och staden”

jonas 19:56 24 november, 2018 Allmänt

Han har varit tongivande i Gripen Trollhättan i många år. Trollhättesonen Andreas Eriksson tog till slut klivet från de blåsvarta och hamnade i Boltic på andra sidan Vänern. Det tveklöst mest meriterade nyförvärvet i år. Och visst har det funnits förhoppningar att Andreas skulle kliva in i anrika IF Boltic och göra avtryck direkt. Vi fick oss ett snack med den mycket sympatiske nr 6 direkt efter matchen och matchvinnarrollen mot Västanfors.

andreas-eriksson-boltic

Hej Andreas. Hur känns det så här en dryg timme efter segern mot ”Västanfors?

”Tack det känns riktigt gött. Det var kanske inte den mest sevärda matchen, men sättet som vi vänder på matchen i slutet och vågar gå för segern efter Hesselboms stenhårda hörnmål gör att vi ska vara nöjda med vår prestation.”

Du avgjorde matchen. Ta oss genom matchen fram till ditt avgörande.

”Vi möter ett lag som mest spelar långa bollar upp förbi vår backlinje. Jobbiga att möta och de bjuder inte på något. Men jag tycker att vi driver på matchen och är spelförande. Vi vet att vi alltid hittar sätt att göra mål. Men jag tror inte de som stod på läktaren tyckte att detta var den mest sevärda matchen.”

”Vi har bra koll i första halvlek och gör även 3-1 i andra. Så långt känns det väldigt stabilt. Sedan tror jag vi slappnar av lite och då bjuder vi tyvärr på några markeringsmissar och ger dem lite mer ytor. Då går det fort i allsvenskan och helt plötsligt är vi i underläge. Men då tar vi time out, bestämmer oss för att köra och tillslut hittar vi ett sätt att vinna.”

”Mitt mål kommer efter att det blivit lite rörigt på mittplan. Jag får med mig bollen och kommer till slut fri med målvakten. Jag får in bollen mellan hans ben. Faktiskt lite turligt, men det spelar ingen roll. Det var jäkligt skönt att få avgöra.”

Nu har du bott i Karlstad några månader och vi är fyra omgångar in i serien. Hur summerar du din tid i Boltic?

”För det första så trivs jag jättebra med mina lagkamrater och i föreningen. Sedan är Karlstad en trevlig stad. Bra utbud av det mesta, men ändå en lagom stor stad. Så jag trivs jättebra. Spelmässigt vill jag bidra i det offensiva och därför känns det bra att jag producerat en hel del poäng hittills (3 mål och 7 assist på 4 matcher och poängbäst i Boltic, reds. anmärkning).

Din storebror spelar i Gripen. Borde inte ni spela i samma lag?

Det har vi gjort vid några tillfällen, även om han varit i Blåsut några säsonger. Jag mötte honom förra helgen och tyvärr vann ju han brödrakampen (9-4 till Gripen), men han var snäll mot mig efter matchen.

Vi får väl försöka locka honom till Karlstad nästa säsong?

”Ja, varför inte.” (skratt)

Stort tack för pratstunden Andreas. Stort lycka till mot Ljusdal i morgon. Hälsa de andra grabbarna i bussen!

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop