Klar förlust mot Gripen

jonas 08:55 20 november, 2018 Allmänt

Boltic fick en tung bortamatch mot Gripen. Trollhättelaget, som inlett med tre förluster, var taggade och numret för stort genom hel matchen och vann med 9-4 (6-2) mot ett Boltic som tappade för mycket boll och straffades hårt.

Det var en lite konstig match. Boltic hade mycket av spelet och anföll friskt. Man producerade bland annat 17 hörnor (men bara 1 hörnmål) och hade många fina chanser. Men Gripen agerade resolut, ibland på gränsen till smålfult, i defensiven och fredade sitt eget mål. När sedan Bolltic stod för flera bolltapp i uppbyggnadsfasen så stod det 3-0 till hemmalaget redan efter en dryg kvart. Det kändes smått chockerande.

Boltic fortsätter trumma på. Och när Backman och Wennerström reducerat fram till 3-2 på straff och hörna så är Boltic på gång. Men i detta skede borde Boltic ha spelat med lite större marginaler. Istället kommer några nya bolltapp och Gripen rinner ifrån till hela 6-2 i slutet av halvleken. Summa summarum så är Bolticdefensiven – över hela planen – inte bra nog i denna halvlek.

Rättvis seger för Gripen

I den andra halvleken blir spelet lite mer kontrollerat, men Boltic lyckas aldrig få någon närkontakt. Wennerström och Backman gör varsitt mål, men samtidigt gör Gripen tre och vinner till slut komfortabelt och helt rättvist. Boltic förlorade inte mot en så mycket bättre lag, men däremot spelade Gripen lite mer cyniskt och höll nere sina misstag. Att man dessutom har några riktigt bra kontringsspelare gjorde inte saken bättre (ur Bolticögon).

Säkerligen tar grabbarna och coach Rosdahl mycket lärdom från denna match. Helt klart är att det är det defensiva spelet som måste utvecklas. 21 insläppta mål på 3 matcher är givetvis inte en hållbar trend. Men som sagt: serien är ung och laget håller fortfarande på att svetsas samman. Nu tar vi sikte på nästa omgång!

Matchfakta hittar du här.

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop