Meriterande seger mot Ljusdal!

jonas 19:26 25 november, 2018 Allmänt

Det var ett piggt Boltic som klev ut på Ljusdals IP idag för att möta serieledande Ljusdals BK. Hemmalaget avverkade ÖSK igår, men idag tog det tvärstopp för de gulgrönas segertåg. Boltic mötte LBK:s offensiv med samma mynt och efter en riktig målkavalkad kunde Albin Ottosson avgöra matchen med sitt 6-7 i 85:e minuten. ”Mitt viktigaste mål i seniorsammanhang”, konstaterar Albin.

ljusdal-boltic-18-11-25

Okej, Boltic brukar faktiskt vinna mot Ljusdal, men utöver den historiska statistiken var det inte så mycket som talade för Boltic inför matchen. I alla fall inte enligt oddssättarna som hade 8 ggr pengarna vid Boltic-seger. Matchen rivstartade när Jocke Jansson sköt in 0-1 efter bara några minuter, men sedan var det Ljusdal som gjorde tre snabba mål fram till 3-1 efter dryga kvarten.  Då visar Boltic värdet av ett bra hörnskytte. I matchminut 22 och 25 pangar Simon Främgård och Johan Hesselbom in 2-3 och 3-3 inför småchockade hemmaspelare.

Ljusdal återtar dock kommandot med två snabba mål innan halvtimmen ens var spelad. I detta skede hade Boltic lite svårt att få kontroll på LBK:s skyttekung Jonas Pettersson som redan noterats för ett hattrick. Men Boltic skulle komma igen. Men ett varierat anfallsspel – både åkningar och lyft så pressade man LBK resten av halvleken så till den grad att Boltic tilldömdes två straffar. Backman var stensäker på båda och såg till att det lyste 5-5 på resultattavlan i halvtid.

Andra halvlek är inte lika öppen, men Boltics mod avgör

Den andra halvleken bjuder inte på lika många målchanser. Framförallt får Boltic bättre koll på Sveshnikov på mittfältet. Jonas Wennerström krutar in 5-6 tidigt i halvleken, men Jonas Pettersson kvitterar ganska omgående. 6-6 står sig och ju längre halvleken lider, desto mer börjar båda lagen spela med större marginaler. LBK har ett stolpskott, men detta är Boltics dag. Johannes är grym i målet och laget vågar anfalla när läge ges. I 85:e minuten ger det utdelning. Jonas Wennerström kommer runt på kanten och får in bollen i straffområdet. Där blir det lite rörigt, men Albin Ottosson har koll på både motståndare, boll och klubba och petar in 6-7.

Trots timeout av Ljusdal så kommer ingen anstormning. Boltic håller undan och inkasserar två tunga poäng. Efter matchen fick vi ett snack med matchhjälten Albin Ottosson.

albin ottosson-boltic

Nu är ni på väg hem till Karlstad med 4 poäng i bagaget hur känns det?

”Det känns så klart väldigt bra. Det är riktigt bra stämning här i bussen. Vi har nu hunnit prata igenom båda matcherna och får verkligen vara nöjda med helgens prestation.”, säger Albin.

Hur kändes det av göra målet som innebar 6-7?

”Riktigt bra så klart. Det är mitt viktigaste mål i seniorsammanhang och det blev ju matchavgörande”, säger Albin.

Beskriv matchen?

”Vi står upp bra mot Ljusdal. Dom är riktigt bra och både pressar högt och backar hem. Men vi är lika bra och skapar många chanser. Vi lyckas få koll på Sveshnikov och det blir nyckeln till segern”, avslutar Albin.

Dubbla hemmamatcher på Tingvalla

Ni väntar en vecka med träning och förberedelser inför helgens bandyfest på Tingvalla då Kalix (lörd) och AIK Bandy (sönd) kommer på besök. Vi hoppas verkligen på fina publiksiffror. Det är detta offensiva, ungdomliga och orädda Boltic värda. I och med segern så har Boltic sex poäng och ligger på en sjätteplats i tabellen med frejdiga 29-31 i målskillnad. Alla till Tingvalla!!!

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop