Offensiva Boltic besegrade Tranås

jonas 21:43 13 november, 2018 Allmänt

Boltic inledde lite trevande i sin hemmapremiär inför knappt 500 åskådare. 0-1 på den i rött starkt lysande nya resultattavlan efter halvtimmen spelad. Sedan tryckte Albin Larsson-Niberius in 1-1 på en hörnretur och sedan var offensiva Boltic i gång i en match som slutade med en trygg seger, 7-5 (4-1).

boltic-tranas-20181113-2

Det började alltså lite avvaktande. Båda lagen såg till att backa hem med större delen av laget så snart de tappade boll. På grund av det regn som föll första kvarten (därefter mest uppehåll) så blev det lite svårspelat. Inte helt ologiskt var det ett långt uppspel som plockades ned snyggt av Robin Östh som ledde fram till 0-1 efter knappa kvarten. Efter målet fortsatte samma matchbild och det var inför förrän Lucas Hovlund och två tranåsspelare hamnade på botbänken som matchen öppnade upp sig. Det förlösande 1-1 kom efter en hörnretur som Larsson-Niberuis höll sig framme på. Inte väldens snyggaste mål kanske, men ack så viktigt.

Sjuminutersrycket från 1-1 till 4-1 blir matchavgörande

Ska vi hitta någon avgörande sekvens i matchen så får det bli den sjuminutersperiod i slutet av halvleken när Boltic får upp farten – rejält! – och rycker fram till 4-1 efter snygga mål av Backman och Eriksson och sedan Backman igen med en slägga från 30 meter i vänster burgavel. Tongångarna på läktaren var av naturliga skäl väldigt positiva i paus. Det offensiva Boltic, som tränare Rosdahl hade utlovat, infriade så långt alla förväntningar!

Den andra halvleken inleds med en reducering av Tranås och under en kort period står matchen och väger. Men sedan trampar Boltic igång igen och kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg. Karl Bergstrands hörnkanon fram till 5-2 efter dryga timmen spelad ger hemmalaget ännu mer mod att anfalla. 6-2 är snyggt. Super-Ted – 4 assist idag – hittar fram till Jonas Wennerström som glider in i straffområdet till höger och krutar in bollen. 7-3 är nästan identiskt, fast med Joakim Jansson som målskytt. Stenhårt och otagbart i nättaket.

Sista kvarten har Boltic fler lägen att göra mål. Men efter lite slarv i någon sekvens och en försiktigare offensiv så är det gästerna från Småland som gör matchens två sista mål. Men de är aldrig nära att hota Boltic som vinner välförtjänt.

boltic-tranas-20181113

Underhållande och välbehövligt inför bortamatcherna

Totalt sett var detta en mycket underhållande match och offensiva Boltic har inlett med 13 mål framåt på 2 matcher. 12 insläppta är inte lika njutbara siffror, men idag såg det överlag ganska stabilt ut i backlinjen. Seriens inledning lovar gott för oss som gillar målglada matcher.

Nu väntar en radda av bortamatcher innan det i december ska spelas hemmamatcher var och varannan dag. Mycket skönt att plocka hem två poäng idag och därmed kunna ta sig an kommande veckors bortamatcher med lite ”marginal”.

Tack alla ni som kom!!!

Matchreferat hittar du här

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop