Viktig seger mot Västanfors

jonas 19:12 24 november, 2018 Allmänt

Boltic gjorde det man skulle, vann med 5-4 (2-1) och knep två poäng borta mot Västanfors sedan Hesselbom och Eriksson vänt underläge till seger i slutskedet. Två väldigt värdefulla poäng i en match som inte gick till historien som den mest sevärda. Men moraliskt blev detta en jackpot.

Tränare Rosdahl trodde att det skulle bli tajt och tufft. Han fick rätt. Efter ett tidig ledningsmål av hemmalaget kom en snabb replik när Gustav Backman (pålitlig målskytt i år!) kom fri och pangade in 1-1. I mitten av halvleken står Ted för en soloprestation och åker in 2-1 vilket står sig till halvtidsvila i en halvlek där Boltic är kompakta på mittfältet och hemmalaget mest slår långa lyft.

västanfors-boltic_22

Foto: Kenny Varis

Hesselbom och Eriksson vände på steken

Den andra halvleken börjar bra när Wennerström trycker in 3-1 tidigt, fint framspelad av Andreas Eriksson. Därefter fortsätter Boltic att ha det mesta av spelet, men släpper markering och press olykligt vid några tillfällen, vilket straffar sig. Hemmalaget gör tre raka mål i mitten av halvleden och med 20 minuter kvar är man i ledning. Rosdahl tar timeout och får önskad effekt. Strax därefter får Johan Hesselbom kanonträff på hörna och pangar in 4-4 via ribbans nederkant. Därefter öser Boltic på för att ta båda poängen.

Västanfors står emot bra, men i den 89:e minuten uppstår lite kalabalik på mittplan och Andreas Eriksson får med sig bollen. Han kryssar fram mot mål och får in bollen mellan benen på hemmalagets målvakt. 5-4 till Boltic och matchen är avgjort.Boltic parkerar den berömda bussen och håller emot tills domaren sätter pipan i munnen.

En oerhört skön seger som visar på mental styrka och lagmoral! Det är ingen toppmatch av Boltic, men överlag får man till defensiven helt okej och framåt har Boltic som sagt alltid flera pontentuiella matchvinnare. Idag var Andreas Eriksson hjälte nr 1, men självklart var detta först och främst en lagseger. En längre intervju med Eriksson kommer här på hemsidan senare ivkäll.

Nu åker laget vidare till stadshotellet i Ljusdal för att ladda inför morgondagens match mot seriens förmodligen bästa lag. GIvetvis ska alla eventuella poäng från den matchen ses som en tidig, fet första advent-bonus.

 

Matchfakta hittar du här

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop