Annandagsfest efter mäktig upphämtning!

jonas 17:49 26 december, 2018 Allmänt

Annandagsbandy i luften. 700 pers på läktaren (kändes som minst 1000). Riktigt fin bandyis. Och så skrinnar ÖSK Bandy ut och petar in 2 (!) mål innan klockan ens passerat två minuter. Nästan tur att ett par hundra av åskådarna fortfarande stod i kö för att betala sig in på Tingvalla. Men julen är miraklens tid sägs det. Och för andra matchen i rad fick vi bevittna ett mer än lovligt blekt IF Boltic första halvlek, för att sedan explodera i offensiv och vägvinnande bandy med en närmast osannolik vändning som följd. Detta var dagen då 0-3 blev 6-4. Detta var dagen då Boltic fick lite tätkänning i tabellen. Detta blev en klassisk annandagsdrabbning att minnas.

Inför matchen förutspådde webbredaktionen en öppen match med positiv bandy. Och det får vi nog säga att lagen levde upp till. Men i första halvlek är det gästerna som är minst en klass bättre. En kombination av ett riktigt blekt hemmalag och ett ÖSK som har några riktigt fina spelare. Med 0-2 i baken direkt i matchupptakten fick Boltic en tung start och de försök som hemmalaget gjorde för att komma in i matchen slutade oftast i feltajmade åkningar eller livsfarliga bolltapp på mittplan. Wennerström hade en rykare tätt utanför och i slutet av halvleken prickade Boltic ribban på en hörna. Men mellan detta hade ÖSK ganska bra kontroll på spelet då man stressade Boltic högt upp i planen och inte tillät hemmalaget att få igång sin speluppbyggnad. När dessutom 0-3 kom i slutet av halvleken suckades det rätt så djupt på läktarplats. Det såg helt enkelt inte bra ut.

Stor dominans av Boltic sista halvtimmen

Men hemmapubliken skulle få skäl att jubla. Efter en lite halvtrög inledning av andra halvlek där gästerna så när rycker fram till en fyramålsledning så börjar Boltic-lokomotivet att tuffa i allt högre fart. Jansson pangar in 1-3 på hörna, vilket markerar starten på en 30 minuter lång dominans av hemmalaget.  2-3 kommer i anslutning till en ny hörna, men efter en tilltrasslad situatuion på mitten snor Nico Nevalainen åt sig bollen och kontrar in 2-4. Där kändes det tungt. Men Boltic anno 2018 (snart 2019) viker inte ner sig. Albin Ottosson reducerar till 3-4 och sedan kvitterar Backman på straff till 4-4 med kvarten kvar.

Matchen står nu och väger, men Boltic har lite mer kraft i sitt spel. Är lite modigare i vissa beslut och trummar på. ÖSK, med totalt 70 utvsningsminuter idag, börjar se trötta ut. När så Ted Wiklund – fortfarande plågad av sina ljumskar – sätter 5-4 på hörna i 90:e minuten känns ÖSK som ett slaget lag. På stopptid stänker sedan Wennerström elegant in 8-4 och vilt jubel utbryter på läktaren. Publiken har fått bevittna en urstark vändning och en påminnelse om att bandy är en sport där det går fort.

Oerhört starkt av grabbarna att för andra matchen i rad vända ett tremålsunderläge i halvtid. Även om tränare Rosdahl nog gärna vill se sitt lag prestera över 90 minuter när dessa två lag möts igen i Behrn Arena om några dagar. Riktigt kul med så pass stor publik som verkligen skapade en skön inramning på Tingvalla. Detta blev till slut en av de mer minnesvärda annandagsmatcherna på flera, flera år.

Matchfakta hittar du här

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop