Godkänd hemmahelg mot Kalix och AIK Bandy

jonas 21:12 4 december, 2018 Allmänt

Boltic stod för en stark insats och en lite svagare under helgen. Efter lördagens meriterande seger med 4-1 mot ex-elitserielaget Kalix så kom något av en motreaktion på söndag när de blågula föll mot AIK Bandy med 1-4. Två poäng måste ändå ses som godkänt.

I matchen mot Kalix visar Boltic att det tidigare lite ifrågasatta försvarsspelet verkligen börjar fungera. Kalix gör bara ett mål på hela matchen. På hörna dessutom. Offensivt är det Boltic som skapar mest, även om publiken inte bjuds på samma ”gladbandy” som i hemmapremiären mot Tranås. Men helgens blåsiga mildväder gjorde isen mjuk och svårspelad.

Matchvinnare mot Kalix blir Gustav Backman, som gör två mål i andra halvlek när Boltic rycker från 2-1 till 4-1. Mycket starkt jobbat  mot ett Kalix som annars har gjort 6 mål i snitt per match!

boltic-aik

Tunga ben mot AIK Bandy

På söndagen väntade en lite målsnålare gäng i AIK Bandy. AIK har hittills gjort relativt få mål, men också tillhört seriens starkaste lag defensivt. Inte heller söndagens match bjöd på någon gladbandy. Tyvärr hade Bolticspelarna inte riktigt samma fart i benen. Kanske satt lördagens match kvar i benen? Oavsett så var AIK totalt sett ett nummer för stora i denna match. Lite hetare, lite mer konstruktivt spel och framförallt en stark inledning på matchen gjorde att gästerna till slut vann ganska ohotat.

Boltic har en period i slutet av första halvlek då Gustav Backman snyggt reducerar till 1-2 och när fler chanser skapas. I början av andra halvlek gör AIK 1-3 och strax därefter får Boltic ett mål bortdömt för offside. Hade det blivit mål där hade vi kanske fått se en annan matchbild på slutet. Nu kändes det istället som att luften gick ur grabbarna, som inte lyckades skapa något egentligt tryck mot Andreas Bergwall i AIK-buren. Matchen slutar 1-4.

Summerar vi helgen så är det ändå helt godkänt att få med sig två poäng. Serien är nu väldigt jämn. Bara 2 poäng upp till toppen och bara några poäng ner till kvalplats. Boltic ligger just nu på tiondeplats i tabellen.

 

 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop