”Jag är extremt stolt över grabbarna”

jonas 11:15 28 december, 2018 Allmänt

andreas-eriksson-boltic-mid-season

Halva serien spelad. Boltic har häng på topplagen. Vi fick en pratstund med lagkapten Andreas Eriksson för att höra hur han ser på laget, läget och prestationen så här långt.

God fortsättning Andreas, hur är läget?

”Tack det är bra. Vi har en väldigt positiv anda i truppen. Det blev naturligtvis inte sämre efter segern på annandagen.”

Vad hände mot ÖSK?

”Vi fick en dålig start på matchen men när vi samlades i halvtid sa vi samma sak som mot Nässjö. Vi måste ut och köra, släppa på bromsen och bara ösa på. Det är ingen raketforskning med massa taktiksnack i halvtid utan mest en fråga om att boosta oss. Det är Tomas Rosdahl väldigt bra på. Han får igång oss och är en bra pådrivare.”

Vilken är din sportsliga höjdpunkt hittills i år?

”För mig är det vändningen borta mot Ljusdal. Sättet som vi vänder underläge och avgör i slutminuterna var enormt skönt. Där visade vi för oss själva att vi kan slå alla lag.”

Hur ser du på lagets prestation totalt sett?

”Jag är skitstolt över hur alla agerar och presterar. Det känns som att vi aldrig ger oss. Vi är bra tränade och riktigt bra sista halvtimmen i matcherna. Jag tror alla nya unga spelare bidrar med extra energi och driv. Vi är många på träning som ger allt och konkurrerar. Om jag förstått rätt så har det inte alltid varit så tidigare säsonger utan ibland varit lite glest på vissa träningar.”

Hur känns det för egen del efter ett halvår i Karlstad?

”Det känns jättebra med staden, laget, tränarna och föreningen. Det känns som att Boltic som förening vill framåt jag har hört mycket gott om vår nya ordförande Sören, även om jag inte träffat honom så mycket än. Sedan blir man extra inspirerad efter annandagen när det är så bra publikstöd.

Nu väntar en period med ett på pappret något enklare spelschema. Hur ser du på det?

”Det stämmer. Framförallt tänker jag att det blir lite skönare att få fler hemmamatcher. Inledningsvis har det varit många resor och bortamatcher. Sedan kommer vi möta ett antal lag som ligger bakom oss i tabellen, men vi kommer behöva prestera på max för att vinna. Det är en väldigt jämn serie. Vi såg mot Västanfors, där vi gjorde en skitdålig match, att det nästan kostade oss två poäng.”

Är det någon spelare du vill lyfta fram lite extra efter 11 spelade omgångar?

”Jag är, som sagt, väldigt stolt över hela laget. Men jag lyfter gärna fram Karl Bergstrand. Han hade inför säsongen aldrig spelat libero och hade begränsad erfarenhet av seniorbandy. Och så kliver han in med ett lugn och harmoni med bollen och är en bra, spelande libero. Vissa matcher tycker jag han har varit dominant. Det är jag väldigt imponerad av!”

Avslutningsvis: pratar ni något om att ni har viss tätkänning i tabellen?

”Det är klart att det snackas lite i omklädningsrummet kring den jämna tabellen och att vi är med i racet. Men samtidigt laddar vi för en match i taget och lever i nuet. Men vi vet att det kommer fortsätta vara jämnt och att allt troligen kommer avgöras i sista omgången. Men som sagt, vi fokuserar på nästa match.”

 

Tack för pratstunden Andreas och lycka till på lördag mot ÖSK Bandy!

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop