Jansson poängräddare på övertid

IF Boltic 21:19 12 december, 2018 bandyallsvenskan 2018/2019

Boltic, utan skadade nyckelspelaren Ted Wiklund, gjorde en mycket stark match på bortais mot Kungälv. Med matchens sista skott stänkte Joakim Jansson in 3-3 och fixade en välförtjänt pinne till Karlstad.

Den uppskjutna premiären blev till slut av, på ett blankspolat Skarpe Nord som bjöd på förstklassiga yttre förutsättningar. Boltic kom alltså till spel utan viktige Ted Wiklund. En ond ljumske stoppade kuggen Wiklund och enligt rapporterna lär han vara borta ytterligare någon vecka.

Med spelare som Lukas Persson och Ted Skoglund har Kungälv växt fram som något av en mardrömsmotståndare för Boltic. Men, i första halvlek såg det ut som att den dystra sviten skulle brytas. Boltic satte redan från start upp en relativt hög press och lyckades störa det offensivt skickliga Kungälv. Gästerna förde spelet och hade samtidigt bra koll på Kungälvs spetsar. Kungälv tog förvisso ledningen på en mycket tveksam straff. I situationen innan hade en Bolticspelare rivits ner på offensiv planhalva, men domaren valde att fria. Domaren Andreas Svensson stod för övrigt i centrum matchen igenom. Han var väldigt försiktig med avblåsningar, vilket ledde till många tuffa situationer och mycket irritation i båda lägren.

Boltic kvitterade efter en dryg halvtimme spelad, genom unge Karl Bergstrand. Tio minuter senare var det dags igen, då genom målfarlige Gustav Backman. Hans tolfte fullträff för säsongen. Boltic gick till pausvila med en välförtjänt 2-1-ledning och sannolikt en skön känsla i omklädningsrummet.

Kungälvs hörnor

Matchbilden höll i sig inledningsvis i andra halvlek. Men Kungälv började lyfta långt och lyckades komma runt och skapa ett par hörnor. Då klev alltid lika farliga Lukas Persson fram och dundrade in 2-2, matchminut 51. Mål 214 mot Boltic (något överdrivet kanske…). Kvarten senare var det dags igen, ny hörna. Och återigen ett vasst Kungälvsskott, den gången via Viktor Uhlin.

Jansson hjälte

Boltic skapade gott om chanser och förde spelet under den sista halvtimmen. Men, det stannade ofta vid distansskott och misslyckade räder. Det såg ut som att Kungälv skulle få med sig båda poängen och befästa sin position i toppen av tabellen. Matchklockan hade tickat en bra bit över 90 minuter när domaren blåste frislag, efter att en Kungälvsspelare tog med handen. Kungälvsspelarna radade upp sig i en massiv mur och en handfull Bolticspelare stod vid bollen. Efter ett skott och en räddning dök Joakim Jansson upp och svepte in oerhört sköna 3-3. När matchen blåstes igång igen var det slut.

Rekordjämn serie

En mycket stark bortamatch av Boltic. Mot topptippade Kungälv på svårspelade Skarpe Nord. Ett Kungälv som Boltic historiskt haft infernaliskt svårt för. Och dessutom utan spelmotorn Ted Wiklund. Hatten av!

Nu väntar serieledande Åby/Tjureda borta på lördag innan det är dags för hemmamatch på Tingvalla på om en vecka, när Nässjö gästar. Årets allsvenska är rekordjämn – mellan ettan Åby och tian Boltic skiljer blott fyra poäng. Kan bli en kul vinter det här!

Matchfakta: https://elitrapport.se/live2/?gameID=25777&h=IFK%20Kung%C3%A4lv&a=IF%20Boltic

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop