Julkrönika: Inte illa pinkat!

jonas 12:56 22 december, 2018 Allmänt

julkronika2018

Igår vände vi mot ljusare tider. Och snart är halva bandyallsvenskan spelad och serien vänder. Om vi använder vårt positiva perpsektiv så kan vi konstatera att IF Boltic, efter en inledning med många matcher på bortaplan och flera möten med topplag, har blott en poäng upp till kvalplats. Inte illa pinkat!

Nu väntar en period med desto fler hemmamatcher och på pappret något enklare motstånd när Örebro, Katrineholm, Rättvik, Tillberga med flera står för motståndet. Absolut inga matcher som Boltic kommer leka hem. Varningsflagg för samliga dessa motståndare. Men det finns i alla fall en realistisk möjlighet att Boltic är med i racet om en kvalplats när vi i slutet av januari går in i slutomgångarna. Vem hade vågat tro det inför säsongen?

Sportslig höjdare på annandagen

Matchen mot ÖSK Bandy på annandagen blir en riktig höjdare rent sportsligt. Boltic och ÖSK ligger tillsammans i mitten av tabellen. Det lag som lyckas vinna på annandagen studsar upp bland topplagen. Det lag som förlorar halkar ned lite. Men båda lagen har just nu en ganska god marginal ned till bottenlagen med sina 11 inspelade poäng (18-19 poäng har historiskt brukat räcka för att undvika negativt kval). Det borde alltså vara två lag som skrinnar ut på Tingvalla med enbart möjligheter i sikte. Ingen tillknäppt och ängslig match. Snarare en riktig fest. I alla fall är det upplagt för det.

Efter den starka poängen i slutsekunden på Skarpe Nord mot IFK Kungälv och den magiska vändningen mot Nässjö i onsdags så har Boltic visat att de fina skalperna mot Ljusdal och Kalix inte var en engångsföreteelse. Boltic är, när allt stämmer, riktigt bra. Sedan har vi givetvis de solklara förlusterna mot Gripen, AIK och Åby/Tjureda ödmjukt i åtanke. Boltic är inte fullt lika bra när allt inte stämmer.

Måljublet ska eka över Kasernhöjden och Våxnäs

Efter en stark inledning rent publikt med ca 500 på hemmapremiären så har pubiksiffrorna dalat. 150 pers mot Nässjö är givetvis inte godkänt av Karlstadpubliken. Visst är onsdagkvällar nuförtiden en udda speltid. Och julstressen påverkar säkert. Men det här laget förtjänar minst den dubbla publiksiffran på alla hemmamatcher. På annandagen kommer givetvis säsongen högsta publiksiffra hittills. Om det blir en bra bit över 500 pers, eller närmare 1000 känns svårbedömt. Men det sistnämnda hade varit magiskt. Det är offensiva, modiga, unga Boltic värt. Tänk om det enorma engagemang via har på Facebook kunde sprida sig hela vägen till läktarplats lite oftare. Att spelarna kunde få fler tummen upp och hjärtan även i den ”riktiga världen”.

Nu tar vi julledigt några dagar och sedan kraftsamlar vi inför annandagen. Nu hjälps vi åt att fylla Tingvalla och lovar varandra att ta med vårt glada julhumör till arenan så att applåderna och måljublet från läktarplats ekar över Kasernhöjden och södra Våxnäs.

God jul och ta hand om er!!!

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop