Dubbla matcher i Dalarna

jonas 10:01 18 januari, 2019 Allmänt

Boltic reser norrut, till Dalarna, för att spela två viktiga bortamatcher i helgen. Motståndet stavas Borlänge (Peace & Love om ni så vill) och Rättvik  – två stabila lag som kommer sälja sig dyrt mot ett Boltic som är skadedrabbat men laddat.

Ni som har koll på tabelläget vet att Boltic står på stabila 16 poäng, vilket är sex fler än Katrineholm som ligger under kvalstrecket och som dessutom har en match mer spelad. Historiskt så har det oftast räckt med 17-18 poäng för att slippa kval. Det innebär att Boltic har skaffat sig ett bra utgångsläge inför de avslutande sex omgångarna. Men den positive kanske blickar uppåt i tabellen istället. Och visst: tre eller fyra poäng denna helg och Boltic lär ha lite häng på tredjeplatsen i tabellen. Men sett till formkurvan och hur spelet sett ut senaste veckorna så är det ganska lite som talar för att Boltic ska blanda sig i den absoluta toppstriden. Och med långtidsskada på förvarsjätten Erik Wallman och en Ted Wiklund som inte kan gå för fullt så tycker webbredaktionen att det är mer än godkänt om Boltic lyckas försvara sin mittenplacering i tabellen.

Att vända hem med två poäng vore klart godkänt

Först ut är Borlänge på lördag kl 15. Ett Borlänge som krossade Gripen/Trollhättan på bortaplan nyligen. Extremt imponerade och en signal till Boltic att det blir en riktigt svår match. Borlänge var en av fjolårets sensationer när man länge lång trea i serien och hade en lång segerrad i mitten av serien. I år har de haft det lite tuffare, men ligger bara två poäng efter Boltic. Borlänges främste målskytt heter Christian Frohm som med sina 24 fullträffar ligger fyra i skytteligan. Bäst i Boltic är som bekant Gustav Backman med 20 nätkänningar.

Vi håller tummarna för vårt Boltic och att laget kan vända hem från Dalarna med minst två poäng. På pappret är det klart bättre poängchans på söndag mot Rättvik. Men kan vi vinna mot Ljusdal borta så ska inte Borlänge vara ett omöjligt byte. Men då krävs färre egna misstag än vad vi sett de senaste omgångarna och troligen lite stolpe in i avgörande lägen.

 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop